Sport

2017.03.27. 19:35

Heten a kempo világkupára – Sárosdi és fehérvári versenyzők a válogatottban

Sárosd, Székesfehérvár – Április elején Portugáliában rendezik a WAC harcművészeti világkupa versenyeit. A magyar válogatottban négy sárosdi és három székesfehérvári harcos szerepel.

V. Varga József

A magyar Zen Bu Kan Kempo válogatottban a Sárosdi Kempo Sportegyesület négy, illetve a Székesfehérvári Kempo Sportegyesület három versenyzője képviseli hazánkat (és szűkebb pátriánkat) az április elején Portugáliában megrendezésre kerülő WAC harcművészeti világkupán – mondta el lapunknak Koncz Gábor, a sárosdiak mestere.

Tóth Ádám Fotó: Sárosdi és Székesfehérvári Kempo SE

Sárosdi Kempo SE:

Tóth Ádámot a tavaly MMA szabályrendszerben szerzett világbajnoki cím „megvédése" elégedetté tenné. 2016-ban az összes földharc versenyét megnyerte, és több technikai számban is első tudott lenni. Álló küzdelemben ritkán jutott neki ellenfél, de akkor sikeresen szerepelt.

Tóth Daniella

Tóth Daniella (Nagylóki Dojo) több alkalommal szerepelt már eredményesen világbajnokságon, bíznak a dobogó legfelső fokában, de bármilyen kemény küzdelemmel szerzett éremmel elégedettek lennének. A múlt évben több magyar bajnoki cím és számos nemzetközi arany- és ezüstérem vezette a válogatottsághoz.

Koncz Emese

Koncz Emese első nemzetközi versenyétől jó szereplést várnak, de bíznak abban, hogy dobogós hely sikeredik. Tavaly nem volt ellenfele a súlycsoportjában, s álló harcban, fölsőbb súlycsoportban is eredményesen versenyzett. Több magyar bajnoki cím tulajdonosa.

Törzsök Petra

Törzsök Petra első nemzetközi megmérettetésén a jó szereplésben bíznak, de remélik, dobogós hely is sikerülhet. A múlt évben különösen álló harcban ért el jó eredményeket, de a technikai számok is jól alakultak.

Székesfehérvári Kempo SE:

Jakus Roland

Jakus Roland bízik az első helyezésekben, de mivel életében most indul először világversenyen, az ezüstéremmel is elégedett lenne. A válogatottba a gyöngyösi és a seregélyesi versenyek, valamint a Katana Kupa jó eredményein át vezetett az út.

Tombácz Tamás

Tombácz Tamást nagy örömmel tölti el, hogy 2016-os eredményei alapján bekerült a válogatottba. A világkupán minél jobb szereplésre törekszik, boldog lenne, ha sikerülne dobogóra kerülnie.

Koza Márk

Koza Márk az aranyéremért száll harcba minden versenyén, de elégedett lenne akár egy világkupa-győzelemmel is. Mindenben számíthat az edzőire és a családjára. A tavalyi sorozatos sérülései miatt nem tudott részt venni a pontszerző versenyeken, így a saját költségén csatlakozott a válogatotthoz.

A hét versenyző felkészítését Gáncs Ferenc, Kiliti Ferenc, Koncz Gábor, Koncz Viktória, Kordás István, Polgár Attila, Polgár Tamás, Romanek Bence és Szűcs Zsolt segíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!