Sport

2017.06.21. 14:41

Hétfőn kezd a Csákvár - Az NB II-ben bennmaradó gárdának új vezetőedzője lesz

CSÁKVÁR - Az Aqvital FC Csákvár NB II-es együttese már nem Toldi Gáborral, hanem az új vezetőedzővel, Szanyó Károllyal kezdi a nyári felkészülést június 26-án.

Káldor András

- Szanyó Károlyra elsősorban szakmai múltja, és tapasztalata alapján esett klubunk választása. Szerettünk volna az eddigi vezetőedzővel Toldi Gáborral megegyezni, de nem sikerült. Lényegében érdemben nem is került sor tárgyalásra, megköszöntük az eddigi munkáját. A keretben, mint minden évben lesznek változások, a csapat egy része elmegy, és a kölcsönben levők pedig visszatérnek. Várható természetesen az is, hogy két-három játékos követni fogja az új vezetőedzőt. - tudtuk meg Nagy Sándor klubtulajdonostól.

A 43 esztendős Szanyó Károly élvonalbeli futballista ként idehaza megfordult az Újpest, a Debrecen, a Győri ETO, a Vasas együtteseiben, emellett légióskodott Ausztriában, és Izraelben is. Az edzőként a REAC-nál dolgozott először, majd másfél éven keresztül a Vasas együttesét dirigálta. Legutóbb tavasszal a Kozármislenynél dolgozott, ám ő sem tudta benntartani a baranyai csapatot az NB II-ben. A szakember munkáját a Honvéd utánpótlásából érkező Somogyi Krisztián segíti pályaedzőként, de az elkövetkező napokban egy-egy kapusedző, rehabilitációs és erőnléti edző csatlakozik még a szakmai stábhoz. Somogyi Krisztián vezetésével a Honvéd U16-os csapata bajnoki címet szerzett 2015-ben, majd egy évvel később, az U17-es együttessel megnyerte a Puskás-Suzuki Kupát - legyőzve a Real Madridot és a Hagi Akadémiát. A csapat felkészülése június 26-án, hétfőn reggel orvosi vizsgálattal kezdődik.

Majd júliusban előreláthatólag Ausztriában, vagy Szlovéniában edzőtáboroznak, nyolc napig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!