Sport

2016.08.23. 20:10

Hétvégén érkezhet az új edző

Székesfehérvár - A Fehérvár AV19 jégkorong csapatának éléről hétfőn távozott Tyler Dietrich. A klubvezetés már aznap több edzővel is tárgyalt.

Ferencz Balázs

Mozgalmas napokat él a Fehérvár AV19 jégkorong szakosztálya. A nyáron kétéves szerződést kötő vezetőedző hétfőn kérte kontraktusa felbontását, melyet a klub meg is tett. Tyler Dietrich Kanadába távozott - egyelőre csak annyit tudni, hogy visszautasíthatatlan ajánlat miatt -, holott az EBEL-ben szeptember 16-án rajtoló újjáépült csapat az ő szája íze szerit alakult.

A felkészülés hajrája előtt négynapos karintiai túrára utazott az együttes, a Villach és a Klagenfurt elleni összecsapásokon Énekes Lajos valamint az elmúlt napokban az U20-as együttes élére igazolt Clint Thornton irányítja az Ördögöket. Persze csak ideiglenesen, hiszen a menedzsment gőzerővel dolgozik egy olyan vezetőedző szerződtetésén, aki a klub által támasztott irányelvek mentén vállalkozik a nagy feladatra: elkormányozza egy számára szinte ismeretlen legénység hajóját az EBEL mérkőzéstengerén.

Tyler Dietrich fájó szívvel intett búcsút, s az EBEL-nél is komolyabb ligában szeretne bizonyítani (Fotó: Koppán Viktor)

Ki tudja, az új edző megtalálásában talán már a klubvezetés friss tagja, Szélig Viktor is segíthet. A korábbi dunaújvárosi hokis, a francia Briancon-ban légióskodó válogatott hátvéd ugyan még egy percig sem vallhatta hazai pályának a fehérvári jeget, nem ismeretlen közegbe került.

- Viktor bekapcsolódásával nagyot erősödött a menedzsment, jó nemzetközi kapcsolatokkal bír, három nyelvet beszél, nagy tekintélyű ikon. Az új edző keresésében ő már nagyon aktívan részt vesz - fogalmazott Ocskay Gábor szakosztályigazgató a hét eleji történésekről. - Ennyire váratlan dolog nem mostanában történt velem, mint Tyler Dietrich távozása, de a sportban erre fel kell készülni. Hétfőn 9-kor tudtuk meg, fél 11-kor már játékosértekezletet tartottunk, ahol elmondtuk, hogy rövid időn belül megtaláljuk az új vezetőedzőt. Egy hetünk van arra, hogy megoldást találjunk. A jégkorongpiacon most nagyon sok játékos és edző szabad. Természetesen nem egyszerű jól választani.

A péntek éjjel hazaérkező csapatnak a hétvégére már meglehet az új trénere, aki minden bizonnyal a tengerentúlról érkezik. Ocskay Gábor arról is beszélt, hogy a kezdeti sokk után megértette Dietrich döntését, s biztos benne, hogy mindenki belátja majd, nem választhatott másképp a kanadai hokiedző.

- Könnyes szemmel, sírva közölte, hogy elmegy, hiszen a családjával itt képzelte el az életét. Az Akadémia és a jégkorong szakosztály is nagyon sokat köszönhet neki. Öt éve dolgozott Fehérváron, a honosítási papírjait is beadta tavaly, a gyermeke is itt született. Azt meg kell jegyezni, hogy Tyler Dietrich-nek és a vezetésnek nagy munkája van abban, hogy ez a keret áll. A fehérvári jégkorong sokat köszönhet neki, s az edzők is sokat tanultak tőle, s kijelenthetem, az elkövetkezendő 10-15 évben a fehérvári felnőtt és utánpótlás hoki is kamatoztatni tudja majd azt a tudást, amit az elmúlt öt esztendőben Tylertől kapott, mert Dietrich munkamorálja, hozzáállása, mentalitása nagyon hasonlít Pat Cortináéra. A magyar jégkorong távlati jövőjében, a következő húsz évben nagy kapocs, komoly láncszem lehet Tyler Dietrich - vélekedett Ocskay Gábor. - Arra kértem a játékosokat, hogy mindenki 120 százalékos odaadással oldja meg a feladatokat, s az új karmester belépésével ennek a csapatnak nagyon komoly célkitűzése lesz a nyolcba kerülés és nem álmodozom, mikor azt mondom, hogy ebből olyan szereplés is kisülhet, amilyen az elmúlt tíz éves EBEL-történetben még nem fordult elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!