Sport

2016.07.27. 18:50

Hétvégén felbőgnek a motorok - Szombaton a Palotai úton rendezendő prológgal indul a 2016-os Fehérvár Rallye

Székesfehérvár - A magyar országos rallye-bajnokság idei ötödik futamát rendezik szombaton és vasárnap Székesfehérváron.

Szupkai Gábor

Hétvégén zsinórban harmadik éve, immáron kilencedszer, újra a városra figyel a hazai ralirajongók tábora.

- Valóban nagy öröm, hogy három évvel ezelőtt visszatért a város sportéletébe a Fehérvár Rallye, ami ahogy visszakerült a versenynaptárba, rögtön az Év versenye címet is elnyerte. Természetesen igyekszünk a színvonalat minden esztendőben emelni, az idei évben ez kuriózum, a szombati napon a Palotai út négy sávján tartandó prológ. Sűrű hétvégének nézünk elébe, hiszen az atlétikai ob is a városban lesz, így reméljük, mindenki megtalálja a kedvére való szórakozást - mondta Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere:

- Örömteli, hogy ilyen összefogás jött létre, aminek köszönhetően létrejött ez a népszerű kezdeményezés, hogy a nézők testközelből láthatják a versenyzőket és az autókat. A szövetségnek nem csak a versenyek felügyelete és a licencek kiadása a feladata, hanem a sportág népszerűsítése, és ennek legjobb módja ez a látványosnak ígérkező prológ - mondta Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke.

Már szombaton délután 17 órától füstölnek a gumik az autókon az idei Fehérvár Rallye prológján. Fotó: Molnár Artúr

A Székesfehérvár Rallye 2016 legfontosabb tudnivalóit Lakatos Róbert, a verseny főszervezője ismertette.

- Az idei futam több újdonságot is tartogat a résztvevőknek és a nézőknek is. Ezek csak egyike a prológ, ahol ellentétben az előző évekkel, nem csak az ORB mezőnye, hanem valamennyi versenyző megmutathatja magát. Extra programként érkezik a korábban megszokott drift szakágas Zángó család, illetve a rallycross bajnokságból három fiatal versenyző nagy kategóriás autókkal. Másik fontos momentum, hogy az előző két évhez képest módosítottunk, az eddigi vegyes borítás helyett csak aszfalton zajlik majd a verseny, a murvás szakasz kimarad. Ezt a koncepciót a jövőben is tartani szeretnénk. További változás, hogy a Székesfehérvár Rallye nemcsak a magyar bajnokság, hanem a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) közép-európai zóna bajnokság egyik magyarországi futama lett, az Eger Rallye mellett. Fontos kiemelni, hogy a csákberényi szakasz csak korlátozottan közelíthető meg környezetvédelmi szempontok miatt, de a másik két gyorsasági akadálymentesen látogatható. A célceremónia ugyanott lesz, ahol az elmúlt években már megszokhatták a rajongók, a Mátyás király körút végén, itt folyamatosan érkeznek majd azok, akik teljesítették a távot. Reméljük, az időjárás is kegyes lesz, és valóban egy remek versenyt láthatunk - mondta Lakatos Róbert főszervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!