Sport

2015.04.25. 08:22

Hintók versenye Sárbogárdon

Sárbogárd – Ha tavasz, akkor fogathajtás. Ha fogathajtás, akkor Sárbogárd. A múlt heti mezőszilasi nyitányt követően most szombaton Sárbogárdon rendezik meg a Fejér megyei kettesfogathajtó-bajnokság 2. fordulóját, a sorban immár 20. Hintók versenyét. Az esélyeket Gosztola Gábor, a Fejér Megyei Lovassport Szövetség fogathajtó szakágának elnöke latolgatja.

V. Varga József

Bár az eddigi tizenkilenc verseny nem mindegyikét az áprilisi tavaszban rendezte meg a Sárbogárdi Lovas Egyesület, az idei évben forró versenyhelyszínné válik a város Ifjúsági parkja. Minden remény szerint sikerül megismételni a tavalyi rekordot, amikor tíz megyéből érkeztek fogatosok, így az országos C kategóriás döntő után a legerősebb amatőr mezőny gyűlt össze a sárbogárdi lovas pályán.

A tavalyi 46 fős mezőnyben ismét Hartmann Zsolt tudott nyerni, és ezzel komolyan megnövelte esélyét arra, hogy vándorserlegünk 2007 óta íródó történelmét lezárja. Hiszen, ha harmadszor is győzni tud Sárbogárdon az akadályhajtásban, végleg hozzá vándorol a serleg.

A feladat azonban nem lesz könnyű, hiszen olyan hajtók ellen kell ezt teljesítenie, mint a korábbi Somogy megyei bajnok, Magyar Zoltán, vagy a tavalyi Fejér megyei első Semjén Attila, de Tóth Roxána, a sárbogárdiak ifjú kiválósága is komoly ellenfélként áll majd a startvonal elé ezen a szombaton.

Olyan kiválóságok is jelen lesznek, mint Lebics István, Geröly Tibor, akik szinte „uralják” a nyugati megyék amatőr versenyeit, s nem lesznek tétlenek, ha egy hibátlan körről lesz szó.

A sárbogárdi csapatban is bízunk, hiszen a korábbi megyei bajnok, Taligás Menyhért és Gosztola József is új fogattal vág neki a szezonnak, míg a az évek óta javuló tendenciát mutató és igen reményt keltő fogattal érkező Bodnár Csaba is eséllyel indulhat. Nem hiányzik majd a nevezési listáról a tavalyi országos bajnokságon induló csapat másik két tagja Kiss Olga és id. Semjén Attila sem.

Mindenkit vár tehát Sárbogárdra április 25-én a 20., jubileumi Hintók versenyére a Sárbogárdi Lovas Egyesület, ahol néhány meglepetést is tartogatunk a kilátogatóknak egy remélhetőleg meleg, szélcsendes tavaszi napon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!