Sport

2016.10.05. 17:20

A Fehérvár AV19 két mérkőzést is játszik a Műjégpályán

Budapest - Szerte a világon piros napos ünnepnek számít a jégkorong rajongóknak egy szabadtéri mérkőzés, azaz másnéven a Winter Classic.

Szupkai Gábor

Idén augusztus végén a Magyar Jégkorong Szövetség első napirendi pontként tárgyalta, és támogatta a 2016. évi Winter Classic megrendezését. Karácsonyi hokibuli, avagy Winter Classic a Városligetben - lesz az EBEL és a Mol Liga közös decemberi eseményének elnevezése. A szervezés immáron abban a fázisában tart, hogy egy sajtótájékoztató keretében a szövetség ismertette a pontos programot, és néhány egyéb információt is.

Szélig Viktor, Joe Colin (DVTK), Kiss Dániel (UTE), Kovács Csaba (MAC) és Such György, az MJSZ elnöke Fotó: Kricskovics Antal

- Szívmelengető, hogy ilyen nagy az érdeklődés a Winter Classic iránt. 2013 után idén is gőzerővel dolgoztunk azon, hogy ez összejöjjön, és újra igazi hokiünnep legyen ebben a gyönyörű környezetben, amely a magyar jégkorong egyik bölcsője. A háromnapos programsorozat a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenkinek szól. Természetesen a csúcspont, a magyar jégkorong táplálékláncának csúcsán álló Fehérvár AV19 két EBEL-mérkőzése lesz a Klagenfurt és a Red Bull Salzburg ellen december 28-án és 30-án. A köztes napon Mol Liga-mérkőzések szerepelnek a programban, délután az Újpesti TE és a Csíkszereda, míg este a tavalyi döntő két résztvevője, a DVTK Jegesmedvék és a MAC Budapest csap össze. A jegyárusítás már megkezdődött, a csapatok bérletesei féláron juthatnak majd a belépőkhöz - mondta Such Ferenc, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke.

- A Mol Ligának óriási öröm, hogy megmutathatja magát egy ilyen időpontban rendezvényen, ráadásul négy csapattal. A szervezés szempontjából nagyon fontos volt, hogy megtaláljuk a családok számára is legkedvezőbb időpontot, így lehetőséget nyújtva arra, hogy élőben is láthassanak jégkorongmérkőzést, és még jobban megszerethessék ezt a sportot. Reméljük, minél többen ott lesznek a lelátókon - fejezte ki reményeit Szőke Álmos, a Mol Liga elnöke.

A csapatokat a vezetők és játékosok képviselték, akik közt ott volt a tizennégy éven át Fehérváron játszó Kovács Csaba is, aki immár a MAC Budapest felsőjében feszített.

- Van már tapasztalatom ilyen mérkőzésekről, és a karrierem legmeghatározóbb emlékei között tartom számon. A Fehérvár mostani ellenfelei közül Winter Classic-on a Salzburg ellen győztes meccsen, a Klagenfurt ellen viszont vereség alkalmával szerepelhettem. Itt most a MAC színeiben a tavalyi bajnok DVTK lesz az ellenfelünk, ez szintén komoly kihívás. Persze nagyon nagy lehetőség ez a Mol Ligának, amely ugyan most még színvonalában gyengébb, mint az EBEL, de bízom abban, hogy idővel a magyar jégkorong is eljuthat arra a szintre. Ezek a rendezvények pontosan ezt a célt szolgálják.

A Fehérvár AV19 képviseletében Ocskay Gábor szakosztály-igazgató a szabadtéri mérkőzések izgalmairól és nehézségeiről beszélt.

- Nagy megtiszteltetés egy ilyen eseményen szerepelni, hiszen az egész sportág számára nagyon fontos a Winter Classic. Budapesten, ikonikus helyszínen népszerűsíthetjük tovább a jégkorongot. Talán nem is a szakmai szempontok a legfontosabbak ezeken a meccseken, hanem a látvány, a show, a hangulat. Ugyanakkor komoly feladatot jelent, hiszen alkalmazkodni kell az időjáráshoz is, három éve például mínusz tíz fokban játszottunk - mondta a FAV19 szakosztály-igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!