Sport

2017.07.26. 17:42

Hokiünnep az Arénában

TATA Szeptember 30-án a nagyválogatott a lengyelekkel játszik, ám előbb szapporói hőseink összecsapnak a 95-ös világbajnok finnekkel.

Káldor András

Az idén 90 éves magyar hoki a Budapest Sportarénában is megünnepli a születésnapját szeptember utolsó szombatján. Vendégül látjuk a lengyel férfi és női felnőtt válogatottat, de itt lesz Finnország öregfiúk-csapata is, igazi világsztárokkal. A jubileum jegyében meghívtuk már tavasszal Svédország, Finnország és Szlovénia legjobbjait, ezekre a mérkőzésekre a vb-re való felkészüléskor került sor.

A rendezvénysorozat folytatódik, ezúttal ráadásul a Tüskecsarnok helyett az Aréna lesz az események helyszíne. Szeptember 30-án délben a magyar és lengyel női válogatott méri össze erejét, majd az öregfiúk következnek Finnország ellen, végül este a magyar és a lengyel férfiak - a két válogatott jövőre is egymás ellenfele lesz a budapesti divízió 1/A-s világbajnokságon, ugyanezen a helyszínen - küzdenek egymással. Az öregfiúk-mérkőzésen a szapporói magyar válogatott találkozik a főként 1995-ös világbajnokokból álló finn csapattal.

Kóger Dániel (16) Pesten is találkozhat a lengyelekkel
Fotó: MJSZ

A Magyar Jégkorong Szövetség egész napos kulturális programokkal, kiállításokkal, játékokkal, rengeteg show-elemmel vár minden érdeklődőt. Délelőtt egyébként még a gyermekeké lesz a főszerep az U8-as korosztálynak rendezett tornán. A déli női meccset ingyen lehet megtekinteni. Az esti Magyarország-Lengyelországra, illetve a Magyarország-Finnországra kombinált jegy vásárolható többféle kedvezménnyel. A kijelölt 3 családi szektorban a 14 év alatti gyerekek részére egységesen ezer forintért lehet jegyet venni. További kedvezményt kaphatnak a vásárlásból azok, akik regisztrálnak a jégkorongszövetség oldalán. A kedvezmény a családi szektorokba szóló gyerekjegyek vásárlásakor is felhasználható.

A játéknap pontos menetrendje:

11:00-ig gyermektorna

12:00 Magyarország-Lengyelország (felnőtt női)

16:00 Magyarország-Finnország (öregfiúk)

19:00 Magyarország-Lengyelország (felnőtt férfi)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!