Sport

2017.02.22. 09:54

Súlyos birkózó sikerek a fővárosban

Budapest - A Honvéd Szondi SE birkózói a fővárosban, a Budapesti Honvéd újjáalakult szakosztályának a versenyén vettek részt.

Ferencz Balázs

A felnőtt magyar mezőny krémje mellett néhány külföldi (orosz, ukrán, finn) olimpikon, Európa- és világbajnok is indult. A Szondi SE birkózói közül a legeredményesebb Csordás Dávid lett, aki 125 kg-ban, szabadfogásban bronzérmet szerzett. Klubtársa, a kötöttfogású Szenczi Richárd nehézsúlyban (130 kg) az 5. lett.

Mindketten még junior korúak, eséllyel pályázhatnak a korosztályos bajnoki címre. Hedrich Barna 61 kg-ban a szabadfogásúak között balszerencsés sorsolással is a negyeddöntőig jutott. László Balázs, a klub technikai vezetője noha már a veterán bajnokságok egyik favoritja, de most a felnőtt mezőnyben is a negyedik helyig jutott szabadfogásban (65 kg). Madarász Viktor, a szabadbattyáni Vígh Imre SE sportolója 46 évesen állhatott fel a dobogó harmadik fokára (kötöttfogás, 130 kg) a javarészt fele ennyi idősekből álló mezőnyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!