Sport

2017.02.13. 14:01

Horvát válogatott csatárt igazolt a Videoton FC

A kétszeres horvát válogatott Mirko Maric játékjogát a Dinamo Zagrebtől vásárolta meg a fehérvári klub. A fiatal támadóval 2020 nyaráig kötött szerződést a Videoton.

Szupkai Gábor

Mirko Maric, 1995. május 16-án született Bosznia-Hercegovinában, Mostarban. A bosnyák-horvát kettős állampolgár pályafutását az NK Siroki Brijeg csapatában kezdte, innen szerződtette 46 tétmérkőzésen szerzett 12 találat után 2014-ben a horvát sztárcsapat, a Dinamo Zagreb. A 21 éves támadót egy rövid időszakra kölcsönadták nevelőegyesületéhez, majd a szintén a horvát élvonalban szereplő NK Lokomotivához, ahol az első osztályban 73 találkozón 17-szer talált be a hálóba. Összesen 94 mérkőzésen 28 gólt szerzett és hét gólpasszt osztott ki a NK Lokomotivában.

Mirko folyamatosan tagja volt a bosnyák utánpótlás-válogatottaknak, U21-es korában azonban a horvát nemzeti csapatot választotta, idén januárban pedig már a felnőttek között is bemutatkozott, a Kína és a Chile elleni barátságos mérkőzéseken kapott szerepet Ante Cacic szövetségi kapitánytól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!