Sport

2015.10.16. 20:39

Hosszabbításban kikaptak - A vége előtt 4 perccel még vezetett, végül veszített a hokicsapat

Két győzelem után Grazban próbálta tovább javítani mérlegét a Fehérvár AV19 az EBEL-ben. A fiúk hosszabbításos vereséget szenvedtek.

Horog László

Hat, zsinórban elbukott bajnoki után kétszer nyert a Fehérvár: vasárnap Ljubljanában, majd kedden, hazai pályán, a rekordbajnok Klagenfurt ellen. Utóbbi két diadal már nagyon kellett a lelkeknek, ugyanis a kudarcok közül pusztán kettő volt sima, Salzburgban 6-1-re, a Znojmo ellen pedig hazai pályán kaptak ki 4-1-re, a többi derbin úgy szenvedtek egygólos vereséget, hogy kis szerencsével, meg emberségesebb bíráskodással akár nyerhettek is volna. A hétközi, KAC ellen, büntetőkkel megnyert csata után Grazban próbált javítani a fehérvári egylet. Tabellaszomszédok találkoztak, a 11. helyezett házigazdák jócskán elmaradtak eddig a várakozástól. Alig 8 pontot kapartak össze 12 derbin, a fehérváriak ugyan jóval többet, 13-at, persze, a kék-fehérek ennél is lényegesen többre számítottak a szezon indulásakor.

Amikor a csapat legújabb szerzeménye, Ryan Kinasewich pénteken délután leszállt a repülőről Vecsés közelében, új társai már úton voltak busszal, Burgenlandba.

A vasárnapi, karintiaiak feletti győzelem során már ismét ott lehetett a jégen Sarauer és Banham, a magyar válogatott két ásza nagyon hiányzott az utóbbi hetekben. A KAC ellen remeklő Rajna kezdett ezúttal is, már 5. percben rezdült a hálója, Fornataro volt eredményes De Simone és Brophey és passza nyomán, 1-0. Nem esett kétségbe a fehérvári brigád, helyzeteket dolgozott ki, aminek a 11. percben meg is lett az eredménye, Conolly köszönt be, Brocklehurst és Nagy Gergő jótékony közreműködésével, 1-1. Az első játékrészben több gól nem esett, a látogatóknak egy emberhátrányt kellett kivédekezniük, Brocklehurst ült két percre a büntetőpadra. A középső harmad Szirányi kényszerpihenőjével indult, ezt is különösebb gond nélkül kivédekezte a Volán.

A 29. percben ismét a házigazdáknál volt az előny, megint a második sor jóvoltából, a korábban gólpasszal jelentkező De Simone ezúttal végrehajtó volt, 2-1. Egy perc sem telt el, jött a válasz, Kóger és a védő Orbán asszisztenciája mellett Banham volt eredményes, 2-2. A harmad zárása előtt Martinelli előnyben mattolta Dahmot, a gól előtt Brocklehurst és Conolly ért a koronghoz, 2-3. MacArthurt küldték pihenni a síposok, megúszták a hazaiak.

Nagy volt a küzdelem, az osztrákok játékosa, Morten Poulsen harcol a korongért Benk Andrással Fotó: Molnár Artúr

A záró játékrészben Benk egyik megmozdulását ítélték szabálytalannak a zebrák, ezt kivédekezte a Volán, azonban az 56. percben Brophey azonos létszámban betalált, 3-3. Következett a ráadás, Brophey megint beköszönt (4-3), így egyetlen pontot szerzett Grazban a Fehérvár AV19.

Graz 99ers-Fehérvár AV19 4-3 (1-1,1-2,1-0,1-0)

Graz-Liebenau, Eishalle, 1800 néző, vezette Gruber, Warschaw, Hofstatter, Loicht

Graz: Dahm Little, Strohmeier, Poulsen, Werner, Mac-Arthur, Mitchell (2), Kovacevic, BROPHEY 2 (2), FORNATARO 1 (2), DE SIMONE 1 (2), Unterweger, Marcou, Almtorp, Pinter, Woger, Zierer, Konradsheim, Pirmann, Zusevics, Natter. Vezetőedző: Todd Bjorkstrand

Fehérvár: Rajna Szirányi, Wehrs, Kóger (1), Sarauer, Banham 1, MARTINELLI 1, Varga, CONOLLY 1 (1), Francis, Kovács, ORBÁN (1), BROCKLEHURST (2), Nagy (1), Sikorcin, Benk, Kocsis, Sille, Vincze. Vezető-edző: Rob Pallin



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!