Sport

2017.01.18. 21:18

Hosszabbításos győzelem Pardubicében

Pardubice – A FIBA Europe Cup második csoportkörében az Alba Fehérvár Csehországban lépett pályára és hosszabbítás után, 97-89-re győzött.

Horog László

Pardubicében, a helyi hokicsapat nem új, ám impozáns létesítményében lépett pályára az Alba Fehérvár a FIBA Europe Cup második csoportkörének ötödik fordulójában, a látogatók 3-1-es mérleggel álltak a derbi előtt, a vendéglátók kevésbé jól, egyszer győztek és háromszor kikaptak. Persze, ebben szerepet játszhatott, hogy az idegenbeli derbiket hirtelen letudták, múlt héten vívták első, hazai meccsüket a Pau-Orthez együttesével és nyerték meglepően magabiztosan. Jól kezdtek a kék-fehérek ellen is, az amerikai erőcsatár Joseph Wall vezetésével gyorsan elhúztak 10-3-ra, ám a folytatásban sikerült közelebb jönni, az első negyedet négy ponttal, 25-21-re nyerték a vendéglátók. A második játékrészben araszolt előre Dzunic Branislav együttese, Shepard pontjaival 28-27-re feljött, ám rövidzárlat következett, figyelmetlenségekkel és kihagyott büntetőkkel, a csehek ismét elléptek. Wall nem fáradt, az albásoknál viszont nem akadt senki, aki higgadt döntéseket hozott volna a hazaiak palánkja alatt. Közel tíz pontra nőtt a Pardubice előnye, félidőben 41-32 állt a táblán.

Lóránt Péter pontjaival segítette a csapatot Fotó: FMH-archív

Taylor duplájával jött közelebb a Fehérvár, Lóránt pontjaival még inkább, 47-41-es állásnál komoly esély mutatkozott a felzárkózásra. Azonban pontatlan dobások és eladott labdák miatt ismét tízre nőtt a különbség. Lóránt és az egyre jobban belelendülő Edwards jóvoltából ötre zárkózott az Alba, a hazaiak szakvezetője időt kért, 56-51-nél. Wall beköszönt, ám utána albás pillanatok következtek, a nem sokkal korábban beállt Burgess és Markovic duplájával már a vendégeknél volt az előny, a mérkőzésen először, 59-60. Figyelmetlen védekezés miatt mégis a hazaiak várhattál előnnyel a záró tíz percet, Svrdlik talált be közelről. A szünet után Shepard célzott jól, Markovic remeklésével négy pontra nőtt az előny (64-68), aztán Keller Ákos zsákolt, majd Taylor hintett egy duplát, a hazai tréner azonnal időt kért. A meccs zárása előtt négy perccel már hét pontra nőtt a látogatók előnye, aztán két duplával jelentkeztek a házigazdák (75-78), Dzunic időt kért. Burgess betalált középtávolról, Burnett kétszer távolról, ismét a házigazdák vezettek, 81-80-ra. Lóránt két büntetőt dobhatott, az elsőt értékesítette, a másodikat nem, Dzunic időt kért. Edwards is kétszer állt a büntetővonal mögé, nem hibázott, miként a túloldalon Burnett sem, 83-83. Nyolc másodperc volt hátra, Dzunic időt kért, Edwards kezében volt a győzelem, de két dobását is elhibázta, következett a hosszabbítás.

Lóránt és Shepard pontjaival meglépett az Alba öt ponttal, majd a csehek egyre jöttek, ám Lóránt a nehéz pillanatokban a hátára vette a csapatot, vezérletével az Alba 97-89-re nyert, ezzel tovább szilárdította vezető pozícióját az O-csoportban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!