Sport

2017.05.16. 19:00

Magabiztosan nyerte a harmadik felvonást, ezzel elődöntős az Alba

SZÉKESFEHÉRVÁR - A kosaras negyeddöntő harmadik összecsapásán egyértelmű volt a képlet, ha az Alba Fehérvár Puebla Plus nyer, ott van az elődöntőben. A hazaiak 98-69-re hozták a kötelezőt.

Horog László

A kezdés előtt a vasárnap este bajnoki címet szerző U16-os csapatot köszöntötték a szurkolók - előzőleg a VIP-teremben, a klubelnök, Balássi Imre gratulált a győztes tinédzsereknek -, a fiatalok a szezonban 33 mérkőzést nyertek, a bajnoki döntőben sem tudták megszorítani Peresztegi Nagy Ákos tanítványait. A kadettek büszkén emelték magasba a győzteseknek járó serleget, majd a drukkerek ütemes tapsa közepette vonultak le a parkettről, s adták át a főszerepet a felnőtteknek. Hazai pontokkal indult a három győzelemig tartó negyeddöntő harmadik felvonása, a két sikerrel rendelkező fehérváriak érthetően szerették volna letudni ezt a párharcot. Lóránt szórt triplát, majd Taylor is betalált kintről, egy perc sem telt el, 6-0-ra vezetett a házigazda. Pongó Martin és Karahozdic révén lopózott közelebb a vendég, Shepard és Keller Ákos jóvoltából újból meglépett az Alba, 13-4-nél időt kért Forray Gábor, a KTE trénere. Taylor és Shepard továbbra is elemében volt, a percek múltával 14 pontosra hízott a különbség. Forray cserékkel igyekezett megtörni a hazaiak lendületét, a pontgyáros Ivosev két duplát dobott, majd értékesített két büntetőt, tíz ponttal belülre érkezett a Kecskemét, 18-11. Megint a hazaiak domináltak, Keller Iván szedte a lepattanókat, Farr pedig jól tüzelt kintről, az első negyedet 29-15-ös eredménnyel zárták a felek. Aztán Shepard és Lóránt volt elemében, 37-17-nél időt kért a kecskemétiek szakvezetője. Pályára lépett az utóbbi meccseket hátfájdalmai miatt kihagyó Markovic, Taylor leült pihenni, Mohammed irányította a Fehérvárt, Keller Ákos pedig látványosan szerelt saját palánkjánál. Dukanovic kapta el a ritmust, nyolc pontot rámolt be, 38-23. Mohammed, a túloldalon pedig Ivosev villogott, a házigazdák őrizték a közel húszpontos differenciát, aztán közelebb araszoltak az alföldiek, húsz perc után 54-38 állt a táblán.

James Farr (fehér) a negyeddöntő összes meccsén a fehérváriak biztos pillére volt Fotó: Koppán Viktor

Dukanovic nem fáradt, aztán Ivosev kapta el a ritmust, igaz, közben összeszedte negyedik személyi hibáját. Lóránt pontjait követően, 60-45-nél Forray időt kért, valamint összeszedett egy személyit is, ugyanis túlzott vehemenciával véleményezte a játékvezetők ítéleteit. Ivosev kipontozódott, Lórántnak nem volt ellenfele a palánk alatt, 67-45-re ellépett az Alba. Taylor hármasával már 25 pont lett a különbség, a kecskemétiek ezúttal nem tudtak komoly ellenállást kifejteni. Dukanovic igyekezett látótávolságon belül tartani a látogatókat, a hazaiaknál Keller Á. ügyeskedett, a záró tíz perc előtt 83-53 virított a táblán. A korábban kevés lehetőséget kapó Somogyfoki és Nshimba is bizonyíthatott, pontokat nem szereztek, Shepard viszont igen, s Mohammed is bizonyította tudását. Könnyedén nyert az Alba, várhatja a jövő szerdán kezdődő elődöntőt.

Alba Fehérvár-Puebla Plus - KTE-Duna Aszfalt 98-69 (29-15, 25-23, 29-15, 15-16)

Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok. V: Benczur, Söjtöry, Gorka

Alba: TAYLOR 12/9, Mohammed 16/6, SHEPARD 17, LÓRÁNT 19/3, Keller 14/3 Csere: Farr 11/3, Keller I. 7/3, Markovic 2, Somogyfoki, Varga, Nshimba. Vezetőedző: Dzunic Branislav.

KTE: Pongó Ma. 4, Pongó Má. 5/3, Derasimovic 4, Ivosev 14/6, Karahodzic 11 Csere: DJUKANOVIC 24/12, Hegedűs -, Mészáros, Pálinkás, Molnár M. 5, Molnár D. 2, Fehér. Vezetőedző: Forray Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!