Sport

2016.10.18. 14:22

I. Kovács Kata Zsófia Emlékverseny: Rengeteg érem

Dunaszerdahely - Szombaton, az idén nyáron tragikus hirtelenséggel elhunyt fiatal felvidéki magyar sportolólányra emlékezve rendezte meg a Szlovák Shinkyokushin Szervezet az I. Kovács Kata Zsófia Emlékversenyt.

Szupkai Gábor

Szlovákia és Magyarország közel kétszáz sportolója rótta le tiszteletét a fiatal tehetség előtt. A Fehérvár Karate Akadémia 15 versenyzővel és három versenybíróval képviseltette magát.

A versenyzők háromféle szabályrendszerben szálltak harcba. A legkisebbek fejtető-térd érintésben, a kicsit tapasztaltabbak testvédős pontrendszerben, míg a rutinosabbnak mondható gyermek és serdülő versenyzők testpajzsos KO rendszerben mérték össze tudásukat. Ez utóbbi szabályrendszerre jellemző, hogy ugyan csak a test védőfelszereléssel fedett része támadható, de találatnak csak a megrendítő erejű ütés vagy rúgás számít. Itthon csak az ifjúsági versenyzők szoktak ilyen rendszerben küzdeni, de most a jóval fiatalabbak is próbára tehették erejüket és bátorságukat.

Fejtető-térd érintés szabályrendszerben aranyérmes lett Fekete-Paris Enikő, ezüstérmet nyert Reichert Jázmin, míg bronzot hozott haza Vereb Zsolt.

Testvédős pontozásban első helyen zárt Kosik Kristóf és Kulcsár László. Ezüstérmet nyert Takács Szilárd és Tihanyi Eszter.

Testvédős KO szabályrendszerben aranyérmet érdemelt Bőke Eszter, Fekete Panna, Kántor Viktória, Kovács Máté, Németh Máté, Puszta Péter és Szűcs Ferenc, míg Hegedűs József bronzérmet szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!