Sport

2014.10.24. 11:36

Idegenben is nyernie kell az Alba Fehérvárnak

Szombaton este 18.30-kor a PVSK-Pannonpower csapatának vendége lesz az Alba Fehérvár együttese. A kék-fehérek a Körmend elleni fölényes győzelem után természetesen nyerni szeretnének a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

Káldor András

Az első idegenbeli siker reményében lép pályára az Alba, és erre minden oka megvan a fehérvári gárdának, hiszen a tavalyi szezonban is sikerült hazai parketten legyőzni vendéglátóikat, akkor tízpontos (95-85) sikert értek el. Ráadásul a Pécs szezonkezdete még finoman szólva sem mondható ideálisnak, hiszen az eddig lejátszott három fordulóban egyszer sem tudtak nyerni az egykori fehérvári kedvenc, Csirke Ferenc tanítványai.

Pécsett a Paks, míg idegenben a Kecskemét és a Nyíregyháza egyaránt le tudta őket győzni. Nem véletlenül nyilatkozta a vezetőedző kissé bosszúsan a harmadik vereség után.

- Sajnos ott tartunk, mintha három hete kezdődött volna a felkészülés. Szerencsére az Alba háza táján a ZTE elleni vereség után nem estek kétségbe, kiegyenesedni látszik a csapat. A Körmendet a vártnál könnyebben intézték el, és ebbe még az is belefért, hogy továbbra sem tudott számolni Simon Balázzsal Marcel Tenter vezetőedző, és mellé csatlakozott Juhos Levente is. Brandon Wood viszont erőtől duzzadó játékkal tért vissza, valamint Csorvási Milán is bizonyította, hogy nem véletlenül tagja a válogatottnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!