Sport

2017.05.19. 17:10

Egy Cegléden kivívott győzelem bajnoki címet és feljutást érhet a Puskásnak

FELCSÚT - Múlt héten csak döntetlent játszott hazai pályán a Puskás AFC a Szeged 2011 ellen, így még nem biztosította be feljutását az NB I-be. A felcsútiak most Cegléden teljesítenék a küldetést.

Szupkai Gábor

Legutóbb a szegediek nagyon nehezen feltörhető védelme akadályozta meg az ünneplést, ám most Cegléden meglehet a hőn áhított feljutás és a Markentil Bank Liga NB II bajnoki címe.

Ősszel Lencse László (sárgában) gólja döntött Fotó: Koppán Viktor

Persze a vasárnapi este 18 órás ellenfél veszélyes préda, hiszen számukra a kiesés elkerülése a cél, így körmük szakadtáig fognak harcolni, akár a sebzett vad. Ráadásul hazai pályán legutóbbi hat mérkőzésükből csak egyszer szenvedtek vereséget, 3-2-re a Soroksártól, megverték a ZTE-t és a Csákvárt, valamint pontot loptak a Dorogtól, a Siófoktól és a Balmazújvárostól is. Nagyon kell figyelnie a felcsútiaknak a hazaiak támadásaira, mert a gólszerzéssel nem állnak hadilábon a ceglédiek, 41 szerzett góljuk a mezőny első feléhez tartozik. Ami számukra a gondot okozza, az a védelmük gólképessége. Ebben a tekintetben már nincs oka a büszkeségre a Ceglédnek, csak három csapat kapott náluk több gólt a másodosztályban.

Ha győz a Puskás Akadémia, akkor biztosan az első helyen végez, de egy ponttal is első lehet, sőt akár úgy is, ha kikap a Ceglédtől vendégként. Ez utóbbihoz az kell, hogy üldözői - a másik feljutó helyért küzdő Kisvárda, Balmazújváros és Soroksár - ne nyerjenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!