Idei első tétmérkőzésén a Ferencváros ellen játszik a Videoton

2016. február 09., 18:21 szerző: Szupkai Gábor fotós: Kricskovics Antal
komment
Székesfehérvár – Vége a farsangi szezonnak, hétvégén pedig már újra bajnoki forduló. Ám előbb még a labdarúgó Magyar Kupa mérkőzésein szurkolhatnak a drukkerek.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Ferencváros, Újpest. Ezek nagyon jól csengő nevek a futballszurkolóknak, igazi pikáns párosítás. Ám most a Videoton FC labdarúgó csapatának heti programjáról van szó. A fehérváriak január 4-én kezdték a felkészülést, és Spanyolországban (Valencia mellett) valamint Ausztriában (Bad Radkersburgban) zajlott a csapat felkészülése. A legutóbbi mérkőzéseket a Siófok és az Ajka ellen vívta a Videoton, szerdán viszont ennél keményebb ellenfél próbálja megkeseríteni a fehérváriak életét. A Groupama Arénában első idei tétmérkőzésüket vívják Székesfehérvár kedvencei a Magyar Kupában, tán a legnehezebb ellenfél, a bajnokságot 18 pont előnnyel vezető Ferencvárosi TC ellen. Ezt követően pedig hétvégén az első tavaszi bajnoki fordulóban Újpestre látogat a Vidi, ám ez még a jövő zenéje, hiszen most mindenki a Fradi elleni kupaderbire koncentrál.

Most elég korán, már a negyeddöntőben egymásnak feszül a két csapat, ellentétben a tavalyi évvel. Az előző kiírásban a döntőben mérkőzött meg a két egyesület, ami nem túl szép emlékeket idéz fehérvári oldalon. A zöldek 4-0-ra győztek a fináléban, és sajnos azóta is minden találkozáskor ők lehettek a boldogabbak.

Az MK-döntő óta az NB I-ben háromszor játszott a Videoton a Ferencváros ellen, továbbá a Szuperkupa-döntőn is ez volt a párosítás, mindannyiszor fővárosi sikerrel a végén. Ezt a rossz sorozatot szeretné most megszakítani a fehérvári klub, hiszen nem titok, az idei évben elsőszámú célkitűzés, hogy 2006 után másodszor, minimum egy esztendőre a Videoton FC vitrinjében pihenjen meg a döntőt követően a Magyar Kupa.

A téli szünetben történt némi játékosmozgás is. Gyurcsó Ádám a Pogon Szczecinhez, míg Kleinheisler László a Bundesliga első osztályába, a Werder Bremen csapatához szerződött. Persze erősítések terén sem tétlenkedett a Videoton vezetése, hiszen Tischler Patrik, vagy éppen a szerdai ellenféltől Fehérvárra visszatérő Haraszti Zsolt is komoly fegyver lehet Horváth Ferenc kezében. Feczesin Róbert, a csapat támadója a pályán is határozott, erről a nehéz szezonkezdetről pedig a következőket mondta.

– Kinek nehéz? Nekik vagy nekünk? Ez oda-vissza érvényes. Mindketten a tavalyi bajnokkal fognak találkozni, és azt gondolom, az őszi szezon végén mutatott teljesítményünkkel bárki ellen felvehetjük a  versenyt. Ha tudjuk folytatni azt a játékunkat, amiben úgy érzem a felkészülés során még sikerült is fejlődnünk, akkor ugyan lehet, hogy a Ferencváros otthon nagyon erős, de egyáltalán nem verhetetlen.

A Magyar Kupa negyeddöntő első mérkőzésén, szerdán 18 órakor a Groupama Arénában kiderül.

Szupkai Gábor

2016. február 09., 18:21 szerző: Szupkai Gábor fotós: Kricskovics Antal

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...