Sport

2017.05.09. 17:10

Indul a harc - Az Alba megkezdi a küzdelmeket

Székesfehérvár - Szerdán, 18.30-kor az Alba Fehérvár Puebla Plus megkezdi a negyeddöntőt, a KTE-Duna Aszfalt gárdáját fogadják a Gáz utcában.

Horog László

Az alapszakaszt könnyedén, a középső etapot roppant nehezen nyerte meg az Alba Fehérvár férfi kosárcsapata. Az első hely sorsa - ezáltal a pályaelőny a play off-ban - múlt csütörtökön, az Egis Körmend elleni összecsapáson dőlt el, Dzunic Branislav tanítványai 105-96-ra győztek. Ebből következően a kék-fehérek itthon kezdhetik, s ha mindent eldöntő ütközetre kerül sor, itthon is zárhatják a három győzelemig tartó párharcokat. Először a negyeddöntőben, majd a fehérvári szurkolók reményei szerint az elődöntőben és a fináléban. A klubnál is mindenki nagy reményekkel várja a rájátszást, de nem szeretnének elkiabálni semmit. Mindig a soron következő ütközetre koncentrálnak. A klubelnök, Balássi Imre optimista.

- A kupát februárban megnyertük, élen zártunk az alapszakaszban és a középszakaszban, bízom a hasonló folytatásban. Tavaly ezüstig jutottunk az NB I-ben, ezúttal érthetően a legfényesebb medált szeretnénk megszerezni.

A Körmend elleni meccsen is a csapat vezére volt Lóránt Péter csapatkapitány, 25 ponttal, két triplával. Nem titkolja, várta a szerdai derbit.

Lóránt Péter csapatkapitány az idei szezonban is remek teljesítményt nyújt a fehérváriak szerelésében

- Fontos volt a Körmend elleni, legutóbbi győzelem, mindkét együttes jó százalékkal dobott, kimondottan izgalmas volt a mérkőzés. Egy éve is hatalmas csatát vívtunk, azt is megnyertük, most is sikerült győznünk. Akkor a középszakasz második helye volt a tét, most pedig a legjobb pozíció megszerzése. Úgy gondolom, a szezon egyik legjobb meccsét vívtuk, az elején a vendégek vezettek, aztán mi domináltunk, kontrolláltuk a játékot, megérdemelten győztünk. Örülök, hogy az élről kezdjük a rájátszást, megdolgoztunk érte. A középszakaszban ugyan akadtak gondjaink, de úgy gondolom, a szezon eddig eltelt szakaszát tekintve, megérdemelten zártunk az élen. Bízom abban, hogy sikerrel vesszük a következő akadályt, a Kecskemét elleni negyeddöntőket. Várom az újabb párharcot - közölte Lóránt Péter.

Az együttes másodedzője, Góbi Henrik reméli, a fehérvári csapat megmutatja, nem véletlenül zárta az élen a bajnokság eddigi szakaszát.

- Jó pozícióból várhatjuk a folytatást. Felkészültünk a kecskemétiekből, elemeztük a játékukat. Fontos, hogy a gyors kisembereket, a Pongó testvéreket, valamint az irányítót, Djukanovicot, a több poszton használható Djerasimovicot és a két, palánk alatti kulcsjátékost, Ivosevet és Karahodzicot semlegesítsük.

A vendégek mestere, a játékospályafutását anno az Albában kezdő, fehérvári születésű, a városhoz most is ezer szállal kötődő Forray Gábor elmondta, tisztában van az erőviszonyokkal, de nem adják olcsón a bőrüket. "Már az is bravúr, hogy idáig eljutottunk, az utóbbi 13 meccsünkből 10-et megnyertünk. A Fehérvár az egyik, talán a legjobb magyar csapat. Szeretnénk nagy csatára késztetni."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!