Sport

2015.09.03. 18:14

Indul a nagy csata - Megyei rangadóval rajtol az asztalitenisz bajnokság

Csákvár - Szombaton 11 órakor Fejér megye két csapatának csatájával kezdődik az NB I-es férfi asztalitenisz bajnokság 2015/16-os idénye.

Ferencz Balázs

A Publo-Csákvár TC az NB I Nyugati csoportjában az előző kiírásban újoncként ezüstérmet szerzett. A korábban még a feljutásért is harcoló fehérvári Honvéd Szondi SE teljesítette a kitűzött célt, megragadt a honi második vonalban. A két csapat a tavalyihoz hasonló reményekkel áll asztal mellé.

- Az 1-3. hely valamelyikének megszerzését tűztük ki célul, még a nagyon megerősödött bajnokságban is - mondta Tóth Árpád, a csákvári együttes vezetője. Extraligás csapatok második együttesei is szerepelnek a mezőnyben, de az újjáalakult csapattal is győzelemmel szeretnénk rajtolni.

Az ezüstös csapatból Lukács Richárd és Bárány Zsolt Németországba szerződtek, a 65-szörös válogatott Molnár János pedig egészségügyi okok miatt visszavonult. Daru Zsolt Egerből, Turbók Attila Németországból szerződött Csákvárra, és Leskó Márk is a megyében folytatja, vagyis hárman csatlakoztak Imecs Ernő és Geri László mellé.

- Szolid vereségre számítunk, a Csákvár jobb - vélekedett a nyitányról Volsik János, a Szondi asztaliteniszezőinek első embere. Számunkra a biztos bentmaradás a cél. Egyre nehezebb, de lehet teljesíteni.

A Szondinál nem volt változás továbbra is Engelmann Zsolt, Volsik Tibor, Szabó Attila és Slett József alkotják a csapatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!