Sport

2017.07.18. 19:16

Ismét a válogatottban, Mayer Szabina is hivatalos a július végi edzőtáborba

Egy héten át Balatonbogláron gyakorol a női kézilabda-válogatott, Mayer Szabinára továbbra is számít a szövetségi kapitány.

Horog László

Az Alba FKC női kézilabdázói múlt hétfőn kezdték a felkészülést az új idényre, öt napig a Verseci úti csarnokban gyakoroltak, vasárnap este Tatára utaztak, ahol e hét péntekig tréningeznek. Aztán újra hazai környezetben gyakorolnak, lassan megkezdik a felkészülések sorozatát is. A csapat egyetlen magyar válogatottja, Mayer Szabina július utolsó hetében egy hétre kiválik a felkészülésből, a nemzeti együttessel edz Balatonbogláron. A 29 esztendős beállós nehéz idényen van túl, tavaly szeptemberben, Lengyelországban szenvedett súlyos térdsérülést, áprilisban tért vissza a parkettre. A szezon végén behívót kapott a szlovákok elleni vb-selejtezőkre, a védőknek komoly gondot okozott Mayer semlegesítése, gólokat lőtt, valamint hétmétereseket harcolt ki. Joggal várta a behívót a nyári edzőtáborozásra. Az invitálás meg is érkezett.

- Július 23-tól 30-ig Balatonbogláron, a NEKA komplexumában készül a női válogatott a norvégokkal, egy meccset is vívunk a világ talán legjobb válogatottjával, az edzőtábor utolsó napján.

A keretben egy érdi és a debreceni játékos a fehérvári beállós riválisa, a Kisfaludy Anett és Sirián Szederke küzd még a csapatba kerülésért a kapu előtti pozícióban. Mayer örömmel konstatálta, hogy a szlovákok elleni selejtezőkön támadásban kezdőként számított rá Kim Rasmussen szövetségi kapitány.

- Bízom benne, hogy ez nem változik a későbbiekben sem. Tavaly nyáron is ott voltam a keretben, úgy gondolom, utaztam volna a téli, svédországi Európa-bajnokságra. Nagyon remélem, ezúttal semmi nem jön közbe, ott lehetek a németországi világbajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!