Sport

2017.02.04. 19:40

Ismét távolabb a céltól - Nem sikerült meglepni hazai jégen a Znojmót

Óriási lehetőség kapujában állt szombat este a Fehérvár AV19 a jégkorong EBEL-ben. A hétközi Znojmo elleni győzelem azt eredményezte, hogy ha szombaton idegenben is sikerül legyőzni a cseh csapatot, a Volán szerencsés esetben playoffot érő helyre is ugorhat.

Szupkai Gábor

Ezek az esélyek sajnos szertefoszlani látszottak rögtön az első tíz percben. Nagyon nagy tempóban kezdett a Znojmo, látszott, hogy a hazaiak ragaszkodnának a rájátszást érő helyükhöz. Ennek megfelelően kicsit több mint hét perc után Plihal góljával már a cseheknél volt az előny, 1-0. Az első húsz percben megduplázták előnyüket a znojmoiak, ezúttal Stehlik vette be Hetényi Zoltán kapuját, 2-0.

Hiába lőtt többet kapura a Volán, a Znojmo örülhetett szombat este
Fotó: Koppán Viktor

A középső játékrészben is két gól esett, ám némileg kedvezőbben. Ugyan egyenlítenie nem sikerült a Fehérvárnak, de a különbség nem nőtt tovább. Előbb Sulak növelte háromra a cseh előnyt, de erre kevesebb mint másfél perc után Sofron István válaszolt, így 3-1-es állással vágtak neki a csapatok a harmadik harmadnak.

A záró játékrészben viszont nem született újabb gól, így ahelyett, hogy utolérte volna a Znojmot a FAV19, újra hat pontra távolodott a rájátszást érő hely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!