Sport

2008.12.13. 03:29

Itt a lehetőség a nagy bravúrra!

<b>Székesfehérvár</b> - Valamelyes remény megcsillant az Albacomp kosárlabdázói előtt a nemzetközi torna folytatását illetően.

Silye Sándor

Mint arról beszámoltunk, az albások kedden Novy Jicinben váratlanul nagy vereséget szenvedtek, 98-72-re maradtak alul. A csapat 7 órás, autóbussszal megtett út után lépett parkettre, így kellett játszaniuk a friss hazaiak ellen. Az is tény, hogy a Novy Jicin jó csapat, nem véletlenül áll a cseh pontvadászat 2. helyén. Három amerikaijuk - Stegal, Ubilla, Walker - mellett egy szláv - Sarovics - és két szlovák - Gavlak, Pandula - légiós segíti jó eredményeiket. A Klosterneuburg együttesétől éppúgy 10 pontal kaptak ki, mint az Alba, aztán otthon 19-el verték őket, lehet, hogy ennyit számít az az út, amennyivel Bécs közelebb van Novy Jicinhez...

Az Albacomp kapott még egy halvány esélyt, mivel a Spisska Nova Ves meglepetésre a legutóbbi fordulóban megszerezte első győzelmét a ligában, a Klosterneuburgot verték 83-76-ra. Ez pedig azt jelenti, hogy így csak 27 ponttal kell nyernie Simonéknak az első helyhez...

- Nem ez a realitás Soós és Doyne nékül, bár mindent megteszünk a bravúr érdekében. Arra készülünk, hogy jó, győztes meccsen búcsúzzunk kedd este közönségünktől. Jó évet tudhatunk együtt magunk mögött a csapattal, és legalább a legjobb másodikként szeretnénk a négyes döntőbe kerülni, de nem adjuk fel a nagyarányú győzelem lehetőségét sem. Ki tudja, milyen dobóformát mutat ellenfelünk majd a hosszú út után... - mondta Peresztegi Nagy Ákos, az Alba szakvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!