Sport

2013.05.27. 15:07

Jégkorong: alakulóban a Sapa Fehérvár csapata

Ocskay Gábort kerestük és faggattuk: miután megvan az első „fecske”, azaz az első igazolásuk, meséljen arról: körvonalazódik már a 2013/2014 szezon EBEL-csapata?

Silye Sándor

Mint arról beszámoltunk, a dunaújvárosi Kiss Dániel válogatott hátvéd már elkötelezte magát a Sapa Fehérvár AV19 együtteséhez. Kérdés, hogy áll a menedzsment a csapat kialakítását tekintve?

– Nap, mint nap tárgyalunk, 10 napon belül együtt lesz az együttes nagy része. Vannak akik aláírtak, vannak, akiknek csak az aláírása hiányzik. Sajtótájékoztatón mutatjuk be a jövő csapatát, de ez még nem aktuális. A légiósok közül többekkel nagyon közel állunk a megállapodáshoz – mondta Ocskay Gábor szakosztály-igazgató.

Ocskay Gábor, a Sapa Fehérvár AV19  szakosztály-igazgatója (Fotó: Fási László)

– De azok csak publikusak, akik már aláírtak

– Gyakorlatilag Rajna, Varga, Németh, Kiss megvan, a fiatalabbakkal kezdtük el a csapat építését. Közel vagyunk az aláíráshoz Bálizzsal, Benkkel, de Hetényi, Orbán  még függő, Tokaji a mi játékosunk marad, Mihály Árpi is rendben, Sikorcinnal még van egy-két beszélgetésünk. Sille Tamás sorsa nem dőlt, el, de lehet, hogy visszavonul.

– Mi van az ifjú Nemes Benjáminnal?

– Remélem, rövid időn belül megegyezünk vele is. Úgy tűnik, akikkel elképzeltük az új keretet, mind velünk tartanak. Az idősek közül Tokaji, Mihály, Sikorcin, Kovács, Benk vagy aláírt, vagy aláír, ám a többség mind fiatal játékos lesz. Hat, hét akadémista a felnőtt kerettel dolgozik, öt komplett sort szeretnénk három kapussal, az edző pedig kijelöli a soros meccs előtt, ki játszik a felnőtteknél, ki az U20-as csapatban.

– Naglich és Saurauer már képbe került

– Úgy néz ki, a játékosaink lehetnek, közel vagyunk a megállapodáshoz. Lesz egy kapus, két hátvéd és két csatár rajtuk kívül még külföldről a 30 fős keretben. Ami Banhamat illeti: ha találnánk jobbat, lehet, hogy nem ő lesz a választottunk. Tudása alapján itt a helye, de figyelnünk kell az ár-érték arányokra is.

– Mikor kezdenek?

– Tyler Dietrich vezetésével már dolgoznak az akadémisták, és azok, akik aláírtak. Tokaji most nősült, követi őt a sorban Magosi és Benk, rövid szünetet kapnak a nászút miatt. Július 29-ig tart az erőnléti munka, aztán jöhetnek a jeges edzések, már a teljes stáb vezetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!