Sport

2017.06.01. 16:14

A Fehérvár AV19 jégkorongozói edzőteremben és futópályán készülnek

SZÉKESFEHÉRVÁR Alig több, mint négy hete kezdte a felkészülést a Fehérvár AV19 jégkorong csapata. A múltat feledtetni kívánó EBEL-keret az alapozás brutális időszakát éli.

Ferencz Balázs

Három hónap áll rendelkezésre arra, hogy az izmok terén, fizikálisan megerősítsék a társaságot a szeptembertől sorjázó kihívásokra. Énekes Lajos másodedző dirigálja az edzéseket, Horváth Dániel fitnesztréner pedig specifikus feladatokkal traktálja a játékosokat az egyik fehérvári fitneszteremben és a Bregyóban, vagy akár az országúton, kerékpározás közben.

- Felméréssel kezdtünk, s az erőviszonyok alapján különítettük el a játékosokat. Két részre bontottuk a felnőtt állományt, nem abból a szempontból, hogy ki hol fog játszani, hanem a fizikai adottságok és a pillanatnyi erőnlét alapján - mesélte két gyakorlat között Énekes Lajos.

A következő két hónap szárazedzései után július végén már jégen szeretnének készülni a kék-fehérek. Sűrű lesz az augusztusi program, hiszen a felkészülési mérkőzések jó részét a szlovák-magyar kupa adja majd.

- Bízom benne, hogy erős csapatunk lesz. Nehéz jósolni, de próbált úgy válogatni az edzői stáb, hogy hatékonyabb legyen az idei szereplésünk, mint az előző volt - eresztett meg egy félmosolyt Énekes Lajos.

A kép csalóka, nem csupán Sziráníyi Bence küzdött a súlyokkal, Szaller Márkék is keményen dolgoztak

Benoit Laporte vezetőedző naprakész a fehérvári melóból, hiszen rendszeresen egyeztet másodedzőjével, ráadásul a technika segítségével minden, a játékosok munkatempóját, fittségét jelző adatot azonnal, akár élőben követhet. Július második felében érkezik Magyarországra, valamivel előbb, mint a csapat külföldi kontingense.

Szeptember 8-án kezdődik az EBEL-szezon, előtte az Ifj. Ocskay Gábor Emléktornán a hagyományokkal szakítva körmérkőzéses rendszerben viaskodik a négy résztvevő együttes. Az már a bajnokság főpróbája lesz, amit Erdély Csanád is nagyon vár.

- Nincs is még egy ilyen sport, amit ennyi ideig ne tudnánk űzni - panaszkodott kicsit a támadó. - Új koncepció alakult ki a klubnál, egy arculatváltás következik, már nem az idősebb válogatott játékosok adják a csapat gerincét, hanem fiatal, feltörekvő magyar játékosok versenyezhetnek a csapatba és a válogatottba kerülésért. Tapasztalt szlovén játékosok is érkeznek a tengerentúliak mellett, szerintem jó elegyet alkothatunk.

Fehérváron folytatja a szlovénok nagyágyúja, Ales Music is, aki eddig nem volt éppen közkedvelt ellenfél a Raktár utcában.

- Mindig parázs hangulata van a Ljubljana elleni meccseknek, és ebből ő kivette rendesen a részét. Mindenki ismeri a ligában, megvan a tekintélye, s ha a szlovén virtust a játékában is megmutatja, akkor vezéregyénisége lehet a csapatnak - vélekedett róla Erdély Csanád.

A védő, Szirányi Bence mostanában rajong a hétfőkért és a pénteki napokért.

- Egy héten kétszer Budapesten jégre korcsolyázhatom az öregfiúkkal, ez formában tart, s nem felejtem el a korong érzését - mesélte a Pók becenévre hallgató hokis. - Szeretnék mindenképpen a play off-ba jutni idén, mert ott kezdődik igazán a jó móka. Minőségi légiósok érkeznek, de kérdés, hogy mit hoznak ki magukból a szezon során. Örülök, hogy sok fiatal lesz a csapatban, s egy jó magyar mag állhat össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!