Sport

2017.08.01. 18:55

Bizonyíték kell, nem ígéret - A rájátszásba szeretne jutni a Fehérvár AV19 SC újjáalakult együttese

SZÉKESFEHÉRVÁR - Egészségügyi és fizikai felmérésekkel kezdte meg a felkészülés jeges időszakát a Fehérvár AV19 SC jégkorongcsapata.

Ferencz Balázs

"Nem szeretnék ígérgetni, mert most már bizonyíték kell, nem ígéret" - fogalmazott Gál Péter Pál, a 11. EBEL-szezonja előtt álló Fehérvár AV19 SC elnöke annak apropóján, hogy a fehérvári jégkorongozók egészségügyi és fizikai felméréssel kezdték meg a jeges felkészülést.

Gál Péter Pál elmondta, hogy a nyáron igyekeztek a csapatot úgy megformálni, hogy a saját maguk által támasztott elvárásnak megfeleljenek.

12 új játékos, 10 légiós és kettő fiatal magyar hokis érkezett a kék-fehérekhez. Amellett, hogy csapatot épít a klub, a kiszolgálás minőségét is javítják az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban. A vendégcsapatok elhelyezése, a bírói öltöző és az utánpótlási öltözők újultak meg. De nem csak az infrastruktúra változott. A Fehérvár AV19 SC együttműködési megállapodást között a C-Med Rehabilitációs Központtal, s a hokisok a hét elején már birtokba is vették a létesítményt, ahol az egészségügyi teszteken estek át.

- A szakmai stratégiájának egyik alappillére ez az együttműködés - fogalmazott Fekti István, a klub szakmai alelnöke. - Szoros szimbiózisban, szervezett keretek között dolgozhatunk együtt. Mindez az eredményes szereplés egyik záloga lehet. 54 mérkőzés lesz az EBEL alapszakaszában, a tervezhetőség szempontjából fontos, hogy az edzői stáb dolgát mindez megkönnyíti. Információt kaphatnak a játékosok állapotáról, sérülésekről, visszatérési idejéről.

Gál Péter Pál (b) és a központ tulajdonosa, Berényi Ádám (j2) írták alá a szerződést
Fotó: Molnár Artúr

- Néhány évvel ezelőtt vizionáltuk ezt a modellt Gál Péter Pállal és Cser-Palkovics András polgármester úrral. Ez egy újabb lépés, hogy a sportolókat kivegyük a TB-ellátott rendszerből. A csapat játékosai komplex, átfogó vizsgálaton esnek át a szezon előtt. Ezentúl a klub egészségügyi és szakmai stábja számára hozzáférhetővé válik a diagnosztika és a terápia egyaránt - tette hozzá Dr. Kovács Tibor, a C-Med orvos igazgatója.

Az új játékosok szerződtetése előtt az együttműködés keretében esnek át egészségügyi szűrésen a kiválasztottak. Fontos szegmense lesz a közös munkának a prevenció is.

A felkészülési mérkőzések programjáról Szélig Viktor mesélt.

- Az előző két szezon nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de bízunk benne, hogy a csapat és a szurkolók idén újra egymásra találhatnak.

Ehhez azonban jobban kell szerepelnie a csapatnak, mint tette azt az előző idényben. Annál csak jobb jöhet, hiszen az EBEL sereghajtójaként zárt a Fehérvár.

- Az előző két szezon nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de bízunk benne, hogy a csapat és a szurkolók idén újra egymásra találhatnak
- mondta Szélig Viktor.

Székesfehérvár továbbra is kiemelten támogatja a jégkorongot.

- Ma már a sport nem elképzelhető profi egészségügyi háttér nélkül. Külön öröm, ha ez az utánpótlásra is kiterjedhet. Téved, aki azt gondolja, hogy a magyar jégkorong fejlődése nem ezen klub feladata és felelőssége a következő időszakban is - jelentette ki Cser-Palkovics András polgármester.

- Fontos az eredmény, fontos, hogy előrelépjünk, de gondoljunk az anyagiakra! Ez a klub bőven nem az EBEL élmezőnyébe tartozik financiális téren. A mi szemünk már egy új csarnokra vetül, a kiviteli tervek elkészültek, hamarosan kiírhatja

a város a közbeszerzést. Ugyanakkor szeretném megélni, hogy ne a város polgármestere üljön itt, amikor a legnagyobb támogató szólal meg a szezon előtt. Nem azért, mert ki szeretnénk hátrálni, hanem azért, mert az azt jelentené, hogy megvan az a nagy támogató, melynek segítségével anyagi téren is fel tudja venni ez a klub a versenyt az osztrák csapatokkal is.

Fontos, hogy stratégiában tervezhetővé váljon 3-5 év. Látni kell, hogy ez nem csak Fehérvár érdeke, hanem az egész magyar jégkorong érdeke. Aki azt mondja, hogy nem a Fehérvár EBEL-csapata a legjobb csapat Magyarországon, az nem ért a jégkoronghoz - mondta a polgármester.

A csapat a felmérések után a héten már jégre is korcsolyázik, de az igazi kemény edzések sora csak hétfőn rajtol az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

Hazai jégen vívja a felkészülési mérkőzések zömét is a Fehérvár AV19 SC. Augusztus 25-én rajtol a Visegrádi Kupa. A kék-fehérek 19 órakor a Poprád vendégeként kezdenek Szlovákiában. Augusztus 22-én 18 órakor az Érsekújvár otthonában csatázik a Volán, majd augusztus 25-én 19 órakor hazai jégen fogadja a Nyitra együttesét, 27-én 19 órakor pedig a Zsolna érkezik Fehérvárra.

Az immár háromnapos Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna szeptember elsején rajtol, a Medvescsak Zagreb, a Nové Zamky és a DEL2-ben Hannu Järvenpää által irányított és Chris Bodót is soraiban tudó Lausitzer Füchse, valamint a Fehérvár részvételével. Az EBEL nyitányán a bajnok Vienna Capitalst fogadja a Volán szeptember 8-án.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!