Sport

2015.06.28. 18:04

Jó játék, szép gólok - A Videoton FC legyőzte a román élcsapatot

Második edzőmérkőzését már megnyerte a Videoton FC labdarúgó-csapata az edzőtáborozás alatt. A piros-kékek 3-0-r verték meg a román Astra Giurgiut.

Bobory Balázs

Videoton–Astra Giurgiu (román) 3-0 (2-0)
Videoton: Danilovics (Pajovics, 62.) – Heffler T., Juhász R. (Lang, a szünetben), Vinícius (Kocsis, 62.), Maréval (Fejes, 62.) – Trebotic (Koltai, 62.), Simon Á. (Luijckx, a szünetben) – F. Oliveira (Kovács I., 62.), Pátkai (Sejben, 62.), Gyurcsó (Ivanovszki, a szünetben) – Feczesin (Havasi, 62.). Vezetőedző: Bernard Casoni.
Gólszerző: Feczesin (16.), F. Oliveira (40.), Kovács I. (71.)

Felkészülési időszakban nem szabad nagy jelentőséget tulajdonítani a vereségeknek, de igazából a győzelmeknek sem. Természetesen nem hátrány, ha több a siker, a játékosok, a szakmai stáb ilyenkor visszaigazolást kaphatnak, hogy jó úton járnak, és az önbizalom szempontjából is jótékony hatással lehet egye-egy diadal.

Nos, a Vidi játékosai most örülhetnek, hiszen egy román élcsapatot vertek magabiztosan. Pedig a mérkőzés majdnem elmaradt az esőzés miatt, a két gárda kérésére az eredeti helyszíntől húsz kilométerre megrendezték szombaton az összecsapást.

Bár a mérkőzés egy részében az Astra Giurgiu játszott enyhe fölényben, a kapu előtt jóval határozottabb, pontosabb volt a Videoton. Feczesin egy remek jobb oldali beadást lőtt a kapuba a 16. percben, aztán a 40.-ben Oliveira balról befelé cselezve 18 méterről lőtt a jobb alsó sarokba. Közben a fehérvári kapuban Danilovics többször is nagyot védett, mindez kellett a 2-0-ás előny kiharcolásához.

A második játékrészben cserélgettek az edzők, de ebből a szakaszból is a Vidi jött ki jobban, a 71. percben Kovács István egy labdaszerzés, majd egy remek csel után jobb külsővel tekert a kapuba. Tekintélyes fölénnyel nyert a Videoton FC.

Feczesin Róbert szép mozdulattal szerzett vezetést a mérkőzés első negyed órája után Fotó: vidi.hu

– Ugyanazt tudom mondani, amit a Wolfsberger meccs után mondtam, vagyis, hogy most még nem az eredmény a legfontosabb, hanem a mutatott játék. A játékosok igen komoly edzésmunkát végeztek el a héten, és ezúttal is érezhető volt, hogy fáradtak voltak. Ettől függetlenül mindent megtettek a pályán, és igyekeztek maximálisan betartani a taktikai utasításokat. Persze voltak még hibáink, de azon dolgozunk, hogy ezeket kijavítsuk. A 90 perc során két különböző felállásban játszottunk, és sikerült mindegyik alkalommal gólt szerezni, szóval igen, összességében elégedett vagyok – nyilatkozta a mérkőzést követően Bernard Casoni vezetőedző a vidi.hu-nak. A Videotonra még egy edzőmérkőzés vár Ausztriában, kedden az ukrán FK Zorya Luhanszk lesz a piros-kékek ellenfele. Vasárnap jöhet a Fradi elleni Szuperkupa-döntő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!