Sport

2017.07.19. 16:35

Jó kezdés, majd zuhanás - Kilencedik lett a férfi váltó az Eb-n

MINSZK - A kilencedik helyen végzett a magyar férfi váltó az öttusázók Európa-bajnokságán, a fehérorosz fővárosban.

Ferencz Balázs

12 staféta ugrott a számok tengerének a minszki öttusa Európa-bajnokság férfi váltó viadalán. Magyarországot a Harangozó Bence-Tomaschof Soma alkotta csapat képviselte, s parádésan kezdtek a legények. A Volán Fehérvár kiválóságának, Harangozó Bencének volt némi tapasztalata a váltóversenyek terén, hiszen két évvel ezelőtt Bath-ban ezüstérmet szerzett a másik volános Málits Istvánnal.

A magyarok a kétszer 100 méteres úszásban a negyedik legjobb eredményt érték el, majd vívásban 26 győzelemmel és 18 vereséggel tovább javítottak a helyzetükön. A második számban - holtversenyben az oroszokkal - másodikak lettek, és összesítésben is a második helyre jöttek fel a csehek mögé.

A lovaglás viszont nem sikerült nekik, komoly pontveszteséggel csak tizenkettedikként végeztek ebben a számban, ezzel pedig visszacsúsztak.

A kombinált versenyt megelőzően - amelyben mindegyik váltótagra két lövészet és kétszer 800 méter futás várt - hatodikak voltak, végül három hellyel hátrébb fejezték be a napot, mivel a lövészettel kombinált futásban csak a kilencedik idő volt az övék. Csehország váltója, Ondrej Polivka, Martin Bilko 1485 ponttal lett Európa-bajnok a francia és a német staféta előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!