Sport

2016.10.28. 20:20

Jól indult a második túra - Szombaton a Galati, vasárnap a Csíkszereda következik

Székesfehérvár - Második erdélyi túrájára készült a Fehérvári Titánok a jégkorong Mol Ligában, mely remélhetőleg jobban sikerül, mint a legutóbbi.

Szupkai Gábor

Az alaphangot ehhez megadta a fiatal fehérvári csapat, miután csütörtökön Brassóban arattak győzelmet. Ezzel a túra legnehezebb ellenfelét sikerült két vállra fektetni, hiszen a Mol Liga tabellájának második helyén álló együttesről beszélünk. Igaz, a brassóiak négy meccsel többet játszottak mint a mögöttük lévő MAC, bár a budapestieket a szezonban már otthon és idegenben is megleckéztették. Éppen ezért is volt rettentően elégedett Kóger István vezetőedző a mérkőzést követően.

- Úgy készültünk, hogy topcsapat ellen lépünk jégre, az Újpest elleni mérkőzéshez hasonlóan az volt a megbeszélt taktika, hogy sok munkával, magas energiaszintű játékkal kevés gólon tartsuk az ellenfelet. Ez ma annyira jól sikerült, hogy át tudtuk venni a játék irányítását, és gólokat tudtunk lőni. Azt tudni kell azonban, hogy ez a Brassó többre képes, mint amit ma mutatni tudott, de ma megérdemelten győztünk. Egyre jobban kialakul a játékstílusunk, a srácok elhiszik, hogy képesek a győzelemre, bíznak az általunk kitalált taktikában, ezért egyre magabiztosabban teszik a dolgukat. Csiszolódik a csapat, és ami még fontosabb, ma is EBEL-es játékos nélküli fiatal állománnyal álltunk fel és tudtunk nyerni - mondta a vezetőedző.

Lenne mit törlesztenie a fehérváriaknak a Dunarea Galati ellen
Fotó: Koppán Viktor

A jó kezdés tehát immár adott, a folytatásban pedig szombaton a Dunarea Galati, majd vasárnap a Csíkszereda következik a fehérvári fiatalok menetrendjében. Mindkét együttes hátrébb áll a tabellán, mint a Titánok, hogy ez így is maradjon, azért sokat tehetnek a fehérváriak, ráadásul lenne is miért törleszteniük. A Dunarea Galati ellen két hosszabbításos vereség szerepel a eredménysorban (ebből az egyik a Raktár utcában), míg a csíkiek ellen egy büntetőkkel kivívott siker áll a Titánok neve mellett.

A szombati és a vasárnapi mérkőzés is egyaránt 17 órakor kezdődik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!