Sport

2017.08.09. 19:35

Jól kifogtak mindent - Feeder országos horgászbajnokságot rendezett Velence

VELENCE Csaknem száz versenyhorgász viaskodott egymással a velencei evezőspályán, a Feeder országos bajnokságon.

Káldor András

A mezőnyben több nagy nemzetközi sikerrel - vb-címmel is - rendelkező résztvevő volt, ami garanciát jelentett a színvonalra.

Kiváló fogási eredmények születtek a Velencén megrendezett Feeder országos bajnokságon Fotó: Igari Balázs

A sok jó horgász közül ezúttal Sivák Mátyásnak, a WalterLand-Maros Mix Team versenyzőjének jött ki legjobban a lépés, ő lett az idei Feeder ob-győztese, megelőzve két klubtársát, Arató Soma Gergelyt és Siroki Dávidot. Ők vehették át a trófeákat és érmeket a MOHOSZ vezetőitől és Koszti András polgármestertől. - 2017-ben a VIII. Feeder országos bajnokságot 98 résztvevővel a Velencei-tavi evezőspályán rendeztük meg. A rendkívüli hőség miatt minden versenyzőnek nem csak a halakkal kellett megküzdeni, de a perzselő nappal is. A víz is rendkívül meleg volt, így különösen nehéz volt a pályára jellemző dévérkeszegeket egy pontba gyűjteni. Sokaknak feladta a leckét most a versenypálya, de az első két forduló eredményeiből egyértelműen kiderült, hogy van megoldás még az ilyen nehéz helyzetekre is. Többen is úgy várták a mindent eldöntő harmadik fordulót, hogy korábban mindkét nap nyerték szektorukat. Ehhez pedig 8-10 kg dévérkeszeget kellett fogni. Az utolsó fordulóban kiélezett küzdelem zajlott az elsőségért, amit végül Sivák Mátyásnak sikerült megszereznie, aki hibátlan horgászattal, 3 szektor egyest horgászva, a legtöbb fogott súllyal megérdemelten nyerte el a Feeder magyar bajnok címet. - foglalta össze a verseny legfontosabb történéseit a Magyar Országos Horgász Szövetség versenyszervezője, Polyák Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!