Sport

2015.12.30. 20:24

Jön a Real Madrid és a Bayern München!

Gőzerővel folynak a szervezési munkálatok, immár negyedszer bonyolítják a nagyszabású utánpótlás kosárlabdatornát, 16 éven aluli együttesekkel.

Horog László

Ahogy a korábbi esztendőkben, ezúttal is rendkívül komoly csapatok érkeznek a koronázó városba, új együttesként ezúttal a Stellazzurra Róma, valamint a lett Riga.

– Nyugodtan mondhatom, a rendezvényünk a kontinens egyik legjelentősebb utánpótlástornája lett az évek folyamán – közli Molnár Tamás, a torna koordinátora. – Kialakult a nyolcas mezőny, az A csoportban az állandó vendégnek számító Bayern München, a Cibona Zagreb, a Partizan Beograd és a Real Madrid, míg a B-ben a Róma, a Riga, a házigazda Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia korosztályos gárdája, továbbá az U16-os válogatott szerepel. Tehát nem pusztán a fehérvári, a magyar kosárlabda szempontjából is fontos a seregszemle, mivel a nemzeti együttes tagjai is a kontinens élgárdái ellen mérhetik le, hol is tartanak valójában. Közben már figyelünk a közeli jövőre is, ugyanis a rendezvény főszervezője, Tonk Emil jelenleg az Egyesült Államokban tartózkodik, szakmai úton.

A Real Madrid játékosai kicsit szórakoztak is a győzelem után
Fotó: Horog László

Molnár Tamás elmondta, több megfigyelő is érkezik Görögországból, Németországból és Spanyolországból, ami jól mutatja, külföldi szakemberek érdeklődését is felkeltette az esemény, amely február 11-től 15-ig, négy napon át kerül megrendezésre a Vodafone Sportcentrumban.

– Az Alba Regia SC-vel, valamint a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségével harmonikus a kapcsolatunk, a klub és a szövetség is minden támogatást megad a torna minél nívósabb megrendezéséhez. A szervezés során akadtak problémák, ugyanis a torna helyosztóira vasárnap kerül sor, a TLI-Alba Fehérvár felnőtt együttese előző nap, szombaton 18 órakor fogadja a Jászberényt. Tanakodtunk, végül sikerült megtalálnunk a megoldást, ami nem zavarja a bajnoki mérkőzés megrendezését. Aznap előbb kezdünk, s később zárunk. A spanyoloknál, a Real esetében amúgy sem szokatlan, ha este 22-23 órakor lépnek pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!