Sport

2014.04.16. 16:15

Szuperrangadó jön: Bódi Ferenc szurkolói támogatást kér az Albának

Szombaton 17,30.kor kezdődik a Vodafone Sportcsarnokban az Alba Fehérvár–Szolnok, NB I-es férfi kosárlabda mérkőzés, ahogy azt a szurkolók említik, a szuperrangadó. Ahol a címvédő Albának győznie kell a cél érdekében.

Matók János

– Az Alba és a Szolnok összecsapására valóban illik a szuperrangadó kifejezés, találkozzanak is a bajnokság bármely szakaszában – mondta a Fehérváron töretlen népszerűségnek örvendő Bódi Ferenc, a 2013-as bajnok csapatkapitánya.

A tavalyi bajnok Alba Fehérvár csapatkapitánya, Bódi Ferenc (a labdával) szeretett itt játszani (Fotó: FMH Archív)

– Ezt nem is kell különösebben megmagyarázni, hiszen a sportág két fellegvárának az összecsapásáról van szó. A korábbi években a Szolnok, tavaly viszont mi, az Alba Fehérvár voltunk a jobbak. A középszakaszban a későbbiek miatt egészen más meccset vívnak a csapatok, s ez azt jelenti, hogy mindkét fél kettőzött erővel szeretne bizonyítani. Én a magam részéről egy nagyszerű mérkőzésre számítok. Csak az a baj, hogy nem lehetek ott a csarnokban, és a televízióban sem nézhetem meg, mert csapatommal, az MTK-Törökbálinttal a MAFC ellen játszunk pont abban az időpontban. Természetesen figyelemmel kísérem az Alba szereplését, hiszen nagyon szerettem a várost, a csapatot, és szerettem ott játszani. Így aztán én is hallom, olvasom a szurkolói reakciókat, a visszhangokat, a csalódást. De azt mondom mindenkinek, nem szabad összehasonlítani a bajnokcsapatot a jelenlegivel. Fehérváron mindig magasra tették a mércét, s a fanatikusok most azt várják Supoláéktól, hogy úgy szerepeljenek, mint ahogy azt mi tavaly tettük. De tudomásul kell venni, hogy ebben a szezonban egészen más az összetétel, a játékoskeret. Határozottan állítom, hogy nem szabad még leírni az Albát, még akkor sem, ha voltak fájó hazai, és idegenbeli vereségek, hiszen a fiúk okoztak már meglepetést a bajnokságban. Én azt kérem a szurkolóktól, hogy végig kitartóan és lelkesen buzdítsák az Albát a Szolnok elleni szuperrangadón, mert az nagyon sokat jelent a játékosoknak, ezt a saját példámból is tudom. Elcsépelt közhely, de a szurkolók jelentik a csapat hatodik játékosát, azt, aki a gyűrűről lecsorgó labdát a lelátóról is képes befújni. Kívánom, hogy szombaton így történjen, s a szuperrangadón hazai győzelem szülessen!

Mit lehet ezek után mondani? Fogadják meg Bódi Feri kérését, és zengjen, zúgjon a hajrá Alba Fehérvár!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!