Sport

2017.02.06. 20:30

Jövőre is nekifutnak

Székesfehérvár - A Krasnodar elleni, vasárnapi vereség azt jelentette, az Alba FKC női kézilabdázói nem jutnak tovább a csoportküzdelmekből.

Horog László

A sorozat még nem ért véget, de az utolsó, szombati, hazai, HC Leipzig elleni mérkőzésen a fehérváriak pusztán a becsületükért harcolnak.

Annak a derbinek tétje nincs, ugyanis a Krasnodar elleni 31-24-es vereség azt jelenti, az albások számára a csoportkör jelenti a végállomást. A B-jelű négyesig vezető, egyenes kieséses szakaszt hibátlan mérleggel abszolválták a lányok, oda-vissza verték a lengyel Vistal Gdyniát, a HCM Romant és szlovák Michalovcét, ám a csoportkörből már nem lépnek tovább. A hat olimpiai bajnokkal felálló Krasnodar túl nagy falatnak bizonyult. Az EHF-kupában vívott derbi előtti képlet egyszerű volt, ha a fehérváriak hat góllal győznek, továbbjutnak, ha csak eggyel, bizakodhatnak, de a sorsukról nem maguk dönthetnek, az utolsó körben ki lesznek szolgáltatva a riválisoknak. Mivel kikaptak, nem kell számolgatniuk.

A nyáron szerződtetett világbajnok brazil beállós, Daniela Piedade megtette a magáét a sorozaton
Fotó: Molnár Artúr

- Az oroszok megérdemelten nyertek, ugyanakkor nem titkolom, nagyon csalódott vagyok. Remekül kezdtünk, 5-1-re vezettünk, de nem tudtuk tartani a ritmust, nagyon sok, buta hibát vétettünk. Az igazság az, azt hittem, több van bennünk. A búcsú fáj, de tovább kell lépnünk, a bajnokságra kell koncentrálnunk - közölte a kapus Herr Orsolya, aki remekül védett a vasárnapi, elvesztett találkozón.

A vezetőedző, Deli Rita szerint volt esélyük a sikerre, ám a meccs végére elfáradtak.

- A Krasnodar sikere az ő továbbjutásukat, a mi kiesésünket jelentette. Tisztában voltunk a helyzettel, győzelemre készültünk. A vasárnapi, Lipcse elleni találkozó számunkra már tét nélküli, de természetesen mindent megteszünk a győzelemért. Bízom abban, hogy a jelenlegi sorozatban utolsó, hazai mérkőzésünkre is sokan kilátogatnak és biztatnak bennünket. Az idei szereplésünk arra feltétlenül jó volt, hogy a Verseci úti csarnokunkba visszatérjen a kupahangulat, sokat tanultunk a mögöttünk hagyott fél év során.

Rengeteg tapasztalatot és rutint szereztünk a sorozaton, világszínvonalú ellenfelekkel mérkőztünk. Ezt kamatoztatnunk kell a továbbiakban, az elmúlt hat hónapban komoly fejlődést mutatott a csapat. Ha az EHF-meccseken megszokott tempót képesek leszünk diktálni a továbbiakban is, meggyőződésem, sikeresek leszünk a bajnokságban. Jövőre természetesen ismét szeretnénk kilépni a nemzetközi porondra és jobban szerepelni, mint ezúttal.

A másodedző, Siti Eszter szerint a továbbjutás nem most dőlt el, hanem a Brest Bretagne elleni, két döntetlen során. A franciákkal vívott összecsapásokon reális esély volt a sikerre, ám a mérkőzések döntetlennel zárultak.

- Itthon három, idegenben pedig hat góllal vezettünk, de nem tudtuk megőrizni az előnyünket. Még több rutint kell szereznünk, amit csak a hasonló hőfokú mérkőzések adhatnak. A bajnokságra kell koncentrálnunk. A Győr és a Fradi kiemelkedik, az Érd is kicsivel előttünk jár. Úgy gondolom, utóbbiakkal, valamint a megyei rivális Dunaújvárossal leszünk harcban a dobogó harmadik fokáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!