Sport

2016.09.26. 12:41

Jung József-emléktorna Szabadbattyánban

Szabadbattyán – Jung József labdarúgó edző tiszteletére utánpótlás és öregfiúk emléktornát rendeztek szombaton szülőfalujában. A sporteseményen számosan tisztelegtek az ismert tréner emléke előtt, többen a sírjánál is lerótták kegyeletüket.

V. Varga József

A délelőtti U11-es és U13-as futballtornán Kőszárhegy, Nádasdladány, Soponya, Szabadbattyán és Úrhida több csapattal képviseltette magát, a mérkőzések három pályán zajlottak. Délután a dunaújvárosi, a szabadbattyáni és a székesfehérvári öregfiúk léptek a zöld gyepre, köztük mezt öltött a kiváló edző számos tanítványa. A Videotonban a többiek között Horváth Gábor, Kuttor Attila és Thomas Sowunmi is játszott.

A kőszárhegyi U11-es csapat a szabadbattyániakkal (pirosban) kezdett Fotó: V. Varga József

Amint Bodor Károly, a hazai sportegyesület labdarúgó szakosztályának elnöke elmondta: az emléktornán elsősorban nem az eredményekre fókuszáltak, hanem a lelkes, tisztelgő örömfocira. A torna ötletgazdája Simon István vállalkozó volt, a fővédnöki tisztet Törő Gábor országgyűlési képviselő töltötte be, a szervezésben közreműködött az önkormányzat és az általános iskola.

A battyáni Németh Tibor kis tanítványai körében. Elöl a két Kata, mindkét fruska nagyszerű focista Fotó: V. Varga József

Tiszteletét tette a battyáni futball tornán Szélesi Zoltán, a magyar labdarúgó-válogatott másodedzője, Csongrádi Ferenc, Hartyáni Gábor, Karsai László és sokan mások. Jung Józsefre a battyáni Nagy József és az újvárosi Jakab Elek emlékezett.

Csoportkép ifjú focistákkal és felnőttekkel Fotó: Soós Tamás

A családot az elhunyt edző fiai, Jung Ágoston és Jung Barnabás, illetve testvéröccse, Jung István képviselte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!