Sport

2017.01.18. 19:30

Junior világbajnokság - Székesfehérvár a házigazdája a korosztályos eseménynek

Székesfehérvár - A honi szövetség illetésekei egyeztettek a Volán Fehérvár öttusa szakosztályának vezetőivel. Junior vb-t rendeznek a nyáron.

Horog László

A Magyar Öttusa Szövetség képviseletében Gallai István és Kármán Sándor látogatott a Volán öttusázóinak Börgöndi úti telepére. Végérvényesen eldőlt, hogy Székesfehérvár a házigazdája az idei junior vb-nek, amely augusztus 7-étől 14-ig kerül megrendezésre, az Alba Volán SC és a MÖSZ közösen szervezi az erőpróbát. A klub ügyvezető elnöke, Sárvári László felkérte Kármán Sándort a szervező bizottság elnökének, társelnöknek pedig Demeter Józsefet, a Volán öttusázóinak technikai vezetőjét. Mindketten igent mondtak. Fehérváron utoljára 2013-ban került sor junior vb-re, 2014-ben pedig felnőtt Eb-t rendeztek, sikerrel. A nyári, utánpótlás rendezvényt követően, az elkövetkező években felnőtt seregszemle lebonyolítását is tervezik. Ez persze még csak terv, az azonban biztos, hogy a világ legjobb juniorjai idén augusztusban Fejérbe látogatnak. Kármán Sándor elmondta, 150 versenyző indulására számítanak, két éve, Mexikóban 111, tavaly Kairóban 124 sportoló harcolt az érmekért.

Balról Gallai István, Demeter József, Vörös Zsuzsanna, Kármán Sándor, Tóth István és Sárvári László Fotó: Horog László

A viadalt igyekeznek egy kis sugarú körön belül bonyolítani: az úszást a városi uszodában, a vívást a szomszédos MKOSZ-teremben, a lovaglást és a kombinált versenyszámot a Bregyó közben található atlétikai centrumban.

Ez ügyben rövidesen tárgyalásokat kezdenek a város polgármesterével és a városgondnokság vezetőjével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!