Sport

2016.08.27. 19:25

Kacskaringók nélkül

ATLÉTIKA Molnár Ferenc az ARAK csapatának egyik vezetője, az utánpótlásért dolgozó ember. Korábban nem a megyeszékhelyen ténykedett. Hogy volt akkor, hogy van ma? Mindezt megtudhatják az alábbiakban.

Silye Sándor

 

- Nem mondható kacskaringósnak az életutam, hiszen Dunaújváros és Székesfehérvár jelentette eddigi életem városait, lakhelyeit. Sőt, azt gondolom, hogy itt be is fejeztem vándorlásaimat - mondta Molnár Ferenc.

Na jó, de hogyan kezdődött Ferenc atlétikával tartó kapcsolata és életfogytig tartó szerelme ...?

- Már gyerekkoromban eljegyeztem magam a sporttal, és amikor Dunaújvárosban megalakult a sportiskola, az első évfolyam tanulójaként testnevelés tagozaton találtam magam. De a gimnáziumot is sporttagozaton végeztem a Münnich gimnáziumban. Ez alapvetően meghatározta az életutamat, hogy testnevelő és sportoló leszek. Junior válogatootságig jutottam, de hamar abbahegytam a sportot, mert dolgoznom kellett. Dunaújvárosban még mindig én tartom a csúcsot az iskolások között kétméteres magasugró-teljesítményemmel. Ezt ma már megmosolyogják, de annak idején ez kiemelkedőnek számított. Utána testnevelőként és edzőként segítettem az életnek az általam olyannyira kedvelt területét. Na de miért pont atléta lettem, hiszen Dunaújvárosban mindig virágzott a foci, a kézilabda, a vízi sportok? Erre választott ki Eső Pál, bennem látott fantáziát. Mit mondjak, nem tiltakoztam... Szeretem a kosárlabdát, teniszezek, de az atlétika az első és az utolsó szerelmem. Amúgy focisták között nőttem fel, láttam mindkét sportág felkészülését, nem volt kérdés számomra, hogy az atlétika lesz az igazi.

Molnár Ferenc otthon itthon van

Molnár úr kiváló eredményeket ért el edzőként, hiszen az újvárosiak ott voltak a csúcson. De jött a fájdalmas búcsú, a befejezés.

- Harminc éven át dolgoztam ott edzőként, 250 magyar bajnokom volt, és ez igazi büszkeséggel tölt el. Nemzetközi szinten is eredményesek voltunk, atlétikai pálya nélkül! A teljesség igénye nélkül mondhatok néhány nevet, mint Váczi Márk, Kurucz Gábor tízpróbázó, Meixner Mónika 400 méteres gátfutóm, Fehér Román magasugró, Licsák András 800 méteres futóm, és a saját fiam, Molnár Balázs. Be kellett csukni az aranykaput, aminek oka volt, hogy nem építették meg a 400 méteres pályát. Utána dolgoztam a városi főiskolán, majd a MASZ utánpótlás-szakvezetője lettem, 2013-ben megszűnt az állásom a főiskolán, a szövetségben. Szívesen jöttem Fehérvárra, úgy éreztem, hazaérkeztem, hiszen ismerősök közé jöttem, Hirt Karcsi és a többi edző közé.

Molnár Feri Magyaralmáson teremtette meg az otthonát. Ott haza talált?

- Nem Székesfehérváron, hanem ahhoz közel kerestem és találtam otthonra. Életemben először lakhatunk kertes házban a családdal, ez volt az álmom. Sőt, egy helyen élek a lányommal, a három unokámmal, mi is kéne még?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!