Sport

2017.03.29. 20:10

Az öttusa világkupa-sorozat második állomásán a magyar mix váltó lett bronzérmes

Székesfehérvár - A vasárnap véget ért kairói öttusa világkupáról hétfőn tértek haza a magyar versenyzők, s egy pihenőnap után, szerdán már edzésbe álltak.

Ferencz Balázs

Egyéniben a Volán Fehérvár világbajnok öttusázója, Kovács Sarolta szerepelt a legjobban a magyarok közül, ötödik lett Egyiptomban.

- Szerettem volna az első hatban szerepelni, mert Amerikában a lópatkó hiányában nem sikerült pályára mennem. Jó formában voltam, bár a selejtező nehezen indult, de a döntőben már oda tudtam magam tenni. Jó lett volna dobogóra állnom, a lövészetemen múlt, hogy lemaradtam. A jó futásomnak nagyon örülök - értékelt Kovács Sarolta.

Alekszejev Tamara a 18. helyen zárta az egyéni versenyt, Fröhlich Tamással (Volán Fehérvár) azonban a vegyes váltók viadalán bronzérmet szerzett.

- Az egyéniben minden jól ment, kivéve a futást. Nagyon látszik, hogy kihagytam két hónapot a sérülésem miatt - értékelt önkritikusan az Alba Öttusa SE versenyzője.

A győztes fehérorosz, a 2. brit váltó mellett a bronzérmes magyarok, Alekszejev (b2) és Fröhlich (b) Fotó: uipm

- Viszont a lövészetem stabil volt a selejtezőn, a döntőn és a mix váltóban is. Ennek nagyon örülök. A futást pedig a legkönnyebb fejleszteni. Csak edzeni kell keményen, és menni fog, remélem, már Kecskeméten.

A fiatal Fröhlich Tamás nem jutott az egyéni döntőjébe, így a váltóban szerzett bronzérme igazi elégtétel.

- Jó párost alkottunk Fröhlich Tomikával, ráadásul a váltóban jól is futottam - mesélte Alekszejev Tamara.

- Az úszás nekem nem ment igazán. A vívásom kimagaslóan sikerült, Tomika azonban nem szúrt sokat. A lovaspályán én hibátlant mentem, Tamás vert egyet. Mindketten jól futottunk, negyedikként rajtoltunk, a japán lány 30 másodperces hátránnyal indult, én 53-mal, de Tamásnak már úgy adtam át a stafétát, hogy 6-8 másodperccel vezettünk. Nagyon örültünk a bronzéremnek, nem is gondoltam volna, hogy dobogósok leszünk, pláne úgy, hogy előtte nap versenyeztem, és nagyon elfáradtam. Remélem, hogy a vb-n is helyet kapok a mix váltóban, éppúgy, mint az Európa-bajnokságon.

Tamara beszélt a kairói versenykörülményekről is, ami azért fontos, mert az egyiptomi fővárosban lesz az idei világbajnokság is.

- A helyszínek jók, bár a lóállomány nem a legerősebb, mintha kissé erőtlenek lennének - mondta Alekszejev.

A fehérvári öttusázók gőzerővel készülnek tovább, hiszen május 5-8. között Kecskemét ad otthont a világkupa-sorozat következő állomásának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!