Sport

2016.07.26. 18:19

Kanadai csatárral erősített a Fehérvár AV19

Székesfehérvár - A 25 éves kanadai Justin Maylan a Fehérvár AV19 legújabb szerzeménye, az olasz ezüstérmestől igazolt a magyar EBEL-csapatba.Justin Maylan a legutóbbi két szezont Olaszországban töltötte, ahol jóval meccs per pont átlag felett teljesített.

Szupkai Gábor

A kanadai center 2014-ben igazolt Európába,, egészen pontosan Dániába, a Herning Blue Fox csapatához, ahol fél szezont töltött, de ezen rövid idő alatt elhódította a dán kupát, a bajnokságban pedig ezüstérmet szerzett.Ezután következett Olaszország, ahol előbb a Gherdeina, majd az előző szezonban a Val Pusteria/Pustertal együttes mezét öltötte magára. Összesen 94 mérkőzésen lépett jégre a Serie A-ban, ahol 129 pontig jutott.

- Régóta figyelem az EBEL-t, és mindig is szerettem volna kipróbálni magam ebben a bajnokságban, hiszen egy nagyon jó ligának tartom, amit ráadásul a világon mindenhol elismernek. Július elején találkoztam Tyler Dietrich-hel, és egyszerűen lenyűgözött, hogy milyen profin áll az edzősködéshez és milyen alázattal dolgozik azon, hogy egy győztes csapatot építsen. A megbeszélés után már tudtam, hogy ebben a csapatban szeretnék játszani, és hozzá akarom segíteni a Fehérvárt ahhoz, hogy megnyerje a bajnokságot - mondta a fehérváriak legújabb igazolása. A kiváló játékos hétfőn érkezik Magyarországra, és rögtön be is kapcsolódik a fehérváriak felkészülésébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!