Sport

2016.08.25. 17:31

Kapósak a Vidi védői? Lang mellett Vinícius iránt is külföldi csapatok érdeklődnek

Székesfehérvár - Nagy lehet a sürgés-forgás az elkövetkezendő napokban a labdarúgók játékospiacán, hiszen a nemzetközi átigazolási időszakból hat nap van hátra.

Ferencz Balázs

A Videoton FC háza táján nagy a csönd. Korábban a tervek között szerepelt a csapat további erősítése, azonban Barczin, Bódin és Lazovicson kívül más nem érkezett a piros-kékekhez, igaz, meghatározó játékos nem is távozott mostanában. Eddig. Elképzelhető ugyanis, hogy a következő napokban meggyengülhet a keret, főleg a védelem, hiszen két labdarúgó után is külföldi együttesek érdeklődnek.

A franciaországi Európa-bajnokságon szereplő 15-szörös válogatott hátvéd, Lang Ádám például a Debrecen elleni 5-1-es siker után úgy nyilatkozott, hogy olyan konkrét ajánlatot nem kapott, melyen elgondolkodott volna, de információink szerint angol, francia és orosz egyletek is feltérképezték már a Győrből még 2015-ben szerződtetett focistát.

Paulo Vinícius (b3) nem hagyná el mindenáron a Videotont, de nem zárkózik el az angolok elől Fotó: Molnár Artúr

Paulo Vinícius játékát már az Európa Liga-összecsapások alkalmával is két angol klub képviselője figyelte. A 26 éves brazil védőre a másodosztályú Leeds United, és a Premier League-ben vitézkedő Middlesbrough vetett szemet. Vinícius szerződése 2017 nyarán jár le a Videotonnál, s a fehérvári klub még nem vetette fel a hosszabbítás lehetőségét. Talán éppen ezért gondolta úgy a már öt éve piros-kékben futballozó brazil, hogy meghallgatja az angolok elképzeléseit, s a válogatott felkészülése miatti bajnoki szünetben Londonba utazott.

A játékos nincs egyedül, a képviseletét ellátó RPM Foot ügynöki iroda menedzsere is vele tarott, aki egyébként a Pancho Arénában tekintette meg a Videoton Debrecen elleni, múlt hétvégi találkozóját is.

Sajtóértesülések szerint azonban az érkezők listája is bővülhet még a napokban. A klub vezetése felvette a kapcsolatot Anel Hadziccsal, a jelenleg klub nélküli, 13-szoros bosnyák válogatottal. A 27 esztendős védekező középpályás korábban az osztrák SV Riedben, majd a Sturm Grazban futballozott, de most szabadon igazolhatóvá vált, elhagyta a török Eskisehirspor gárdáját. Hadzics korábban szóhoz jutott a 2014-es világbajnokságon is.

A fehérvári klubvezetés tartja magát a korábban alkalmazott irányvonalhoz, miszerint csakis akkor nyilatkozik a játékosmozgásokat illetően, ha már megszületett a megállapodás.

A Videoton FC egyébként hasznosan tölti a bajnoki szünetet. Szeptember 3-án, 18 órakor a horvát első osztályban szereplő NK Osijek csapatát látja vendégül Felcsúton. Az Eszék hazája bajnokságában jelenleg a harmadik helyen, 6 meccsen 13 pontot szereztek. A Vidi-Osijek mérkőzésre a belépés díjtalan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!