Sport

2017.07.14. 10:12

Kapust keres, és nemzetközi porondra pályázik az Alba FKC

Székesfehérvár - Az első öt között szeretne végezni a 2017-18-as NB I-es női kézilabda bajnokságban az Alba Fehérvár KC együttese.

Ferencz Balázs

Nincs könnyű helyzetben az Alba FKC, hiszen az új játékosok bemutatásakor Temes Bernadett, Yana Zhilinskayte, Olga Gorshenina, Szatnkovics Réka és Mistina Kitti mellett nem lehetett ott Alexandra Nascimento. A brazil klasszis a szerződése aláírása után szenvedett térdszalag-szakadást, rehabilitációs munkát végez Székesfehérváron. A sérültek listájára került a fehérváriak első számú kapusa, Herr Orsolya is, akinek az első edzés 20. percében szakadt el a keresztszalagja. Az FKC így most kapust keres.

- A nemzetközi kupában való indulás jogát szeretnék kiharcolni - vélekedett a vezetőedző, Deli Rita. - Nagyon stabil, sokszínű, erős csapatnak érzem az együttest. Nehéz az erőviszonyokat felmérni, mert még tartanak az igazolások a többi csapatnál. Az 1.-5. hely reális cél lehet számunkra. Erős kohéziót tudunk kialakítani, nem csak játéktudásban, de csapatként is, s ez egy-két hellyel feljebb repíthet minket.

Az Alba FKC augusztus 10.-12. között felkészülési tornát rendez, melyen a házigazdákon kívül a szlovák Michalovce, a német HC Leipzig és a Dunaújváros szerepel majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!