Sport

2017.05.13. 19:19

Kecskeméten is nyertek - Két győzelemmel áll az Alba Fehérvár a negyeddöntőben

A szerdai, hosszabbításban aratott fehérvári győzelem után szombaton Kecskeméten vizitált az Alba Fehérvár Puebla Plus kosárcsapata. A kék-fehérek nagy csatában nyertek, 80-72-re.

Horog László

Ivosev büntetőivel indult, az elsőt bedobta, a másodikat kihagyta, erre Shepard válaszolt középtávolról. Nem sokáig örülhettek a vezetésnek a fehérváriak, lévén Pongó Máté és Karahodzic pontjaival 5-2-re alakult az állás, a folytatásban is őrizték 2-3 egységnyi előnyüket. Lóránt büntetőivel egyenlített az Alba, sőt, Mohammed révén a vezetést is visszavette, 8-10. Felváltva estek a kosarak, ebben Shepard és Ivosev jeleskedett leginkább, aztán Karahodzic zsákolása jelentett eseményt. Farr és Taylor középtávoli kosarainak köszönhetően négy ponttal meglépett a Fehérvár, az első negyed végén Karahodzic dobhatott két büntetőt, csak az elsőt küldte a gyűrűbe, 17-20. Karahodzic a rövid pihenő után távolabbról javított, Pongó Martin kosarával pedig már a házigazdák vezettek. Később is ő volt elemében, két tiplát szórt, vezettek a hazaiak, igaz, nem sokáig, ugyanis Lóránt, Shepard és Keller Iván jóvoltából már a fehérváriak domináltak, 31-34. Mészáros és Djerasimovic – főleg utóbbi - pontjai következtek, a másik oldalon Mohammed volt elemében, a félidőben 40-40 állt az eredményjelzőn.

Fordulás után villámrajtot vett a KTE, Karahodzic büntetőivel és Pongó Martin dupláival hirtelen meglépett hat ponttal. Keller Ákos hozta közelebb a látogatókat, Mohammed is eredményes volt, erre Karahodzic felelt. Kisvártatva Lóránt triplával jelentkezett, 52-50-nél a fehérvári drukkerek által nagyon várt egyenlítés helyett Pongó Martin ügyeskedett a vendéglátóknál, Djerasimovic pontos passzait váltotta gólra, küzdöttek a látogatók, de 5-6 pontnál közelebb nem tudtak lopózni, az alföldiek határozottan védekeztek. A harmadik negyedet Lóránt kosara zárta, 60-56-os eredménnyel vonultak a csapatok kétperces pihenőre. Ezúttal a vendégeknek tett jót a kétperces szünet, Farr mesteri hármasával araszolt egészen közel az Alba Fehérvár, sőt, Taylor kinti kosarával már vezetett is (60-62), azonnal időt is kért a hazaiak trénere, Forray Gábor. Ez jót tett, kilenc pontot rámoltak be a kecskemétiek, Djerasimovic, Hegedűs kétpontossal, Ivosev először duplával, majd hármassal is jelentkezett, 71-62-nél Dzunic érthetően időt kért. Farr lendülete ért pontokat, majd Lóránt vette hátára csapatát, aztán Mohammed talált be, két pontra zárkóztak a látogatók, Taylor büntetőivel pedig a zárás előtt két és fél perccel egyenlítettek is. Lóránt megint beköszönt (72-74), időt kért Forray Gábor. Ivosev hárompontost rontott, Shepard középtávolit, ellenben Mohammed higgadt passza nyomán Farr kétpontosa célba talált. Taylor büntetői is a megfelelő helyre kerültek, a lefújás előtt pedig Shepard talált be, 72-80, ezzel ki is alakult a végeredmény.

Az utolsó negyedben mutatott meggyőző játékának köszönhetően a Fehérvár ismét nyert, ezzel 2-0-ra vezet a párharcban.

A felek kedden, 18.30-kor találkoznak legközelebb az Alba Regia Sportcsarnokban, a fehérváriak akkor lezárhatják a három győzelemig tartó, negyeddöntős sztorit.

Messzi István Sportcsarnok, vezette: Földházi T., Frányó P., Pozsonyi L. (Farkas Z.)

KTE: Pongó Martin 14/6, Pongó Máté 4, Djerasimovic 14, Ivosev 13/6, Karahodzic 13. Csere: Mészáros 6, Djukanovic 4, Hegedűs 4, Molnár -. Vezetőedző: Forray Gábor

Alba Fehérvár: B. Taylor 11/3, Mohammed 19/3, Shepard 10, Lóránt 20/6, Keller Á. 4. Csere: Farr 14/3, Keller I. 2, Varga M. -. Vezetőedző: Dzunic Branislav

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!