Sport

2017.07.10. 18:55

Kedden már sorsolnak - Az Alba Fehérvár férfi kosarasai a BL-ben szerepelnek

SZÉKESFEHÉRVÁR A svájci Genfben kedden, 14 órakor kezdődik a FIBA Bajnokok Ligája sorsolása, kiderül, az Alba kivel kezd.

Horog László

Július 11-én, 14 órakor kezdik kiemelni a csapatok neveit tartalmazó golyókat a tégelyekből, kiderül, kivel szerepel a honi aranyérmes Alba Fehérvár a Bajnokok Ligájában. Az Albát Simon Balázs sportigazgató képviseli a helvéteknél. Egy esztendeje a koronázó városiak a Europe Cupon voltak érdekeltek, a második csoportkörben búcsúztak. Ezúttal a rangosabb sorozaton indulnak, a selejtezők második körében jutnak szóhoz, az első meccset szeptember 24-én vívják, a másodikat két nappal később. Ha továbblépnek - amiben mindenki bízik a Gáz utcai irodaházban -, három nap elteltével ismét pályára lépnek. A feszített ritmus a szeptemberi Eb miatt van, ahogy vége a kontinensviadalnak, indulnak a nemzetközi kupák, a klubcsapatok vetélkednek.

A fehérváriak egyetlen sportolót delegálnak az Európa-bajnokságra, a center Keller Ákos már a selejtezőkön is a csapat pillére volt, a remények szerint nem lesz ez másként az Eb-n sem. A mieink a kolozsvári csoportban lépnek pályára. A nemzeti együttes szerdán kezdi a felkészülést Kecskeméten, a hazai edzőtáborozást követően két, nemzetközi tornán szerepelnek külföldön a mieink, valamint kétszer pályára lépnek a koronázó városban is.

Edwards a bajnoki döntőben harcol Váradival Fotó: Molnár Artúr

A bajnoki címet nyert gárda külföldi játékosai közül a center James Farr a francia élvonalba, a bajnok Elan Chalonhoz igazolt. Mint korábban jeleztük, Winston Shepard és Justin Edwards az NBA Summer League sorozaton szerepel, előbbi az Atlanta Hawks együttesében. Shepard még nem mutatkozott be az 1996-os, nyári olimpia városának csapatában. A kanadai Edwards viszont szóhoz jutott a Toronto Raptors színeiben, a nyári ligában, amelynek hagyományosan Las Vegas az otthona. Edwards kezdőként lépett pályára az Őshüllőknél, 2 pontot dobott, adott 4 gólpasszt, leszedett 7 lepattanót és 2 labdát is szerzett a pályán töltött 20 perce alatt. Magabiztosan, 97-72-re verték a Minnesota Timberwolvesot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!