Sport

2017.01.16. 17:35

Kellemes napon túl

Atlanti óceán - 71 nappal és 6 órával a november 6-i rajt után nagyon közel került a két éllovas a befutóhoz a Vendée Globe megállás nélküli egyszemélyes Földkerülő vitorlásversenyen. Fa Nándor a nyolcadik.

Ferencz Balázs

Miután az IMOCA 60 lábas Spirit of Hungary 77-el vitorlázó Fa Nándor elhagyta az „üvöltő negyvenesekként" elhíresült óceánszakaszt, egészen kellemes világba érkezett. A 63 esztendős fehérvári skipper naplójában arról írt, hogy napsütésben, 18 fokban hajózott, nem túl erős, de 10 csomó feletti szélben hajózott vasárnap, s így volt ideje pihenni is. A déli óceánok zord hangulata után két napig lassú haladással tartott észak felé a magyar hajós. Közben az éllovasok, az ádáz csatát vívó francia Armel Le Cléac'h (Banque Populaire VIII) és a brit Alex Thomson (Hugo Boss) nagyon közel került a célállomást jelentő Le Sables d'Olonne-hoz. Az élen vitorlázó francia hétfőn este 763 tengeri mérföldre volt a céltól, míg üldözője közelebb férkőzve 74 mérfölddel maradt el tőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!