Sport

2015.02.09. 18:20

Öttusázóból lettek vízilabdázók az FPSE tehetséges lányai

Székesfehérvár - A Fehérvár Póló SE immár másfél éve foglalkoztat lányokat is a szakosztályban, a gyerek- és serdülőcsapat egyre jobb eredményeket ér el.

Bobory Balázs

Az előrelépés azon is mérhető, hogy az FPSE két játékosa, Besszer Eszter és Jacsó Blanka is meghívót kapott a Magyar Vízilabda Szövetség tehetséggondozó programjába, innen kerülnek ki a későbbi korosztályos válogatottak.

- Miért kezdtem vízilabdázni? Imádom a vizet, de az úszást magában egy kicsit unalmasnak tartottam - kezdett bele saját történetébe Besszer Eszter. Korábban kézilabdáztam és öttusáztam, talán ezek jó alapot adtak a pólóhoz.

Besszer Eszter (b) és Jacsó Blanka között az edző, Pataki Máté
Fotó: Koppán Viktor

- Eszterhez hasonló volt az én utam is, a faltól falig úszás nekem sem volt a szívem csücske, és a korábbi öttusa-edzőm, Katona Ferenc kérdezte meg, nem próbálnám-e ki a vízilabdát. Kipróbáltam, és nagyon megtetszett. Kiváló a hangulat a csapatban, kedvesek a társak és az edzők is - tette hozzá Jacsó Blanka.

A két fiatal hölgy a tehetséggondozó program kiválasztóján szerepelt hétfőn, ahol különböző felmérések is szerepeltek a programban.

Eszter és Blanka is szeretne valamikor ob I-es játékos lenni, és örülnének, ha addigra olyanok lennének a feltételek Fehérváron, hogy ne kelljen máshova igazolniuk... Merészebb álmuk természetesen a válogatottság.

A lánycsapatok edzője, Pataki Máté csak jókat mondhat a két korosztály tagjairól, és Eszterről, Blankáról is.

- Nagyon lelkesek, kitartóak lányok, egy rossz szavam nem lehet rájuk - mondta a szakember. - Keményen edzenek, és ez a mérkőzéseken látszik is, rengeteget fejlődtek az elmúlt másfél év alatt. Mindkét korosztály a legjobbak között szerepel. A serdülőalakulat még eléggé hiányos, inkább fiatalabbak játszanak fel, de így is helytállunk a bajnokságban. A gyerekcsapat bejutott a top nyolc alakulat közé, a továbbiakban a felsőházban szereplünk.

A Fehérvár Póló SE-nél mindent megtesznek, hogy újabb tehetséges lányokra bukkanjanak a városban, akik kedvet éreznek a vízilabdához, az uszoda kapuja mindennap, 17-től 19 óráig nyitva van a sportág iránt érdeklődők között. A bázis megteremtésében sokat segíthet a tavaszi sulipóló bajnokság, amelyet március elején rendeznek a Csitáry uszodában, Székesfehérváron.

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!