Sport

2015.11.19. 19:22

Kérem a következőt - Reméljük nem erről lesz emlékezetes a szezon

Székesfehérvár – Nehéz mérkőzések várnak a Volán csapataira. Főleg úgy, hogy ismét főszereplővé léptek elő az orvosok.

Szupkai Gábor

Valami elkezdődött, és ennek örülnek a Volán szurkolói. Valami pedig újra elkezdődött, amitől viszont cseppet sem boldogok a rajongók. Előbbi esetben az EBEL csapat győzelmi sorozatáról beszélünk, utóbbi pedig az újra lesújtó sérüléshullám. A Fehérvár AV19 vezetői talán már azon gondolkodnak, hogy jövőre a szponzorok közé csábítanak egy kórházat, vagy gyógyszeripari céget. Jelenleg ugyanis kilenc játékost nem tudnak bevetni sérülés miatt.

Az EBEL-keretből öt játékos hiányzott ilyen okból kedden a Bolzano meccsen. Közülük ma nagy valószínűséggel csak Chris Francis lesz az, akit jégre tud küldeni Rob Pallin a Klagenfurt ellen. Vincze Péter játéka viszont több mint kérdéses, de ő legalább hamarosan visszatérhet. Nem úgy Sikorcin Ladislav, akinek még gipsz van a kezén. Bár a héten elvileg megválhat tőle, utána már az orvosok kezében van a sorsa, de két-három hétnél korábban ő sem lép jégre az EBEL-ben. Körülbelül ugyanennyit kell még várni Bartalis Imre visszatérésére is, aki ugyan már edzésen a csapattal mozgott, de nem minden gyakorlatban vehet még részt. A legújabb sérült a Bolzano ellen agyrázkódást szenvedő Varga Arnold, neki a fehérruhások 7-10 nap pihenőt írtak fel a kórlapjára.

A legkellemetlenebb sztori azonban egyértelműen Andrew Sarauer története. Nyári vállműtétje után csak októberben tért vissza a csapatba, sajnos mindössze kilenc mérkőzésre. Az utolsót több mint két hete, november 1-jén vállalta, de már akkor azt pletykálták, hogy gerincproblémák gyötrik. Ám a legújabb hír vele kapcsolatban, hogy kiújult a korábbi lágyéksérve, most specialisták vizsgálják. Ha műtétre kerülne sor, talán februárban láthatjuk majd újra száguldani a jégen.

Ezekkel az előjelekkel várja a 19.15-kor kezdődő hazai mérkőzést a Klagenfurt ellen a FAV19. Ellenük ez lesz a negyedik összecsapás az idén. Az első fordulóban idegenben győzelem, majd hazai pályán szintén győzelem, de csak büntetőkkel, majd egy vereség Klagenfurtban. Az ellenfél öt ponttal áll a Volán előtt, de a Bolzano ellen bebizonyosodott, hogy az erősebb csapatok ellen is sikerülhet a győzelem.

A MOL ligás csapat csak kicsit áll jobban a sérültekkel. Náluk hárman dőltek ki, igaz mindannyian védők. Devon Krogh nyaksérülése után éppencsak visszatért, most az ujja miatt kénytelen pihenni. Szintén kézsérülés miatt maródi a bajnokságot sérüléssel kezdő, nemrég felépült Szabó Dániel. Ő Krogh-hoz hasonlóan 1-2 hétig nem alkalmas a játékra. Reiter Attila a csapat harmadik hiányzója, akinek a térdporca rongálódott, ez szerencsés esetben három hét pihenőt jelent. Emiatt jó hír, hogy visszatért Láday Tamás a kanadai junior elitligából. A hatalmas termetű védőre nagy szüksége lesz Tyler Dietrichnek, Miskolcon a bajnokcsapat otthonában, akiktől eddig három meccsen egy pontot sikerült csak szerezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!