Sport

2016.04.25. 13:40

Két arannyal nyitottak

Székesfehérvár - Az Közép-Dunántúli Régió első pályaversenyét a Bregyó közi atlétikai központban rendezték. A Sport XXI program keretében zajló viadalon mindkét korosztályban a fehérvári atléták nyertek.

Ferencz Balázs

Az U11 és az U13 korosztályban is 14 csapat nevezett a viadalra, ami a pályaversenyek tekintetében rekord.

A kisebbeknél hét csapatot állított ki az ARAK, s a hét versenyszámot (szlalom-váltó, sprint-váltó, hajítás, diszkoszvetés, távolugrás, hármasugrás, 800 méteres akadályfutás) a fehérváriak Piros egysége magabiztosan teljesítette. Egyik számban sem végeztek a harmadiknál rosszabb helyen. Az ARAK aranyérmes ifjú csapata mögött a VEDAC és az ARAK Narancs együttese végzett.

Az ARAK Utánpótlás Akadémia Piros csapata kiváló versenyzéssel nyerte a hazai viadalt Fotó: ARAK/Szabó Tibor

Az idősebbeknél a magasugrás, a kalapácsvetésés és a 2000 méteres síkfutás jelentett újdonságot. Magasugrásban a VEDAC-os Pohoránszky Anna átugrotta a 131 cm-t, ami kiváló eredmény, kalapácsban Csatári Jázmin és Szentpéteri Mózes 20 pontos eredményét túlszárnyalta Zsigovics Panna és Zimmermann Lili is.

Mindketten közel dobtak a 40 méterhez. Maximális pontot szerzett: Tatai Zalán 60 méteren és hármasugrásban, Kubasi János és Bese Marcell 2000 méteren, Kerekes János és Kriszt Koppány kislabdahajításban, valamint az ARAK Up. Akadémia sötétkék csapatának 8x50 méteres váltója is.

Végül nagyon szoros versenyben a végső győzelmet is ők szerezték meg 445 ponttal mindössze öt ponttal lemaradó veszprémi VEDAC A" és a tatabányai TSC-Geotech A" csapata előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!