Sport

2015.04.23. 17:19

Két aranyérem: Jól szerepeltek a Jégmadár versenyzői

Székesfehérvár - Hét év után rendezett ismét rangos, nemzetközi műkorcsolya viadalt a Jégmadár Műkorcsolya Egyesület. A hazai versenyzők négy érmet szereztek.

Horog László

Lelkes szülők három éve újjászervezték a műkorcsolyázást a koronázó városban, megalapították a Jégmadár Műkorcsolya Egyesületet. Az eltelt időszakban honi és nemzetközi viadalokon is részt részt vettek, ám hazai verseny rendezésével sokáig nem kísérleteztek. Aztán a klub két vezetője, Fliszár Tamás és Simkó Zoltán úgy döntött, megpróbálja.

A székesfehérvári versenyzők a várakozás felett teljesítettek. Fotó: Horog László

– Utoljára az egyesület jogelődjének vezetője, Hujber Anita vállalkozott nemzetközi verseny lebonyolítására, idén januárban úgy döntöttünk a kollégámmal, hogy belevágunk – közölte Simkó Zoltán. – A feladat szépnek tűnt, nem gondoltuk, mennyi munkát, energiát, odafigyelést igényel. Ráadásul nem egy szimpla, hazai versennyel kezdtünk, hanem nemzetközi megmérettetéssel. Olaszországból is érkeztek sportolók.

A jól szervezett erőpróbán a házigazdák versenyzői várakozáson felül szerepeltek, az A2 bronz rekreációs kategóriában Szabó Jázmin 1. helyen végzett, Vendég Virág 3. lett. A B ezüst rekreációs kategóriában Zákány Kata nyert, Szabó Klaudia 2. lett. A többi versenyszámban is jól szerepeltek a hazaiak, Örkényi Vivien és Németh Petra 7., Fliszár Hanna 8., Simkó Emese 9., Varga Janka 10. lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!