Sport

2016.11.30. 19:10

Két fehérvári lány is a legjobb rögbisek között

Taroltak a Fehérvár Rugby Club női játékosai a Magya Rugby Szövetség 2016-os díjkiosztóján. Két fehérvári lány végzett az országos rangsor élén.

Ferencz Balázs

A Fehérvár Rugby Club SE kiválóságának elsősége nem volt meglepetés a női 7-es rugbyben. Gyolcsos Mária másodszor lett az Év legjobb női játékosa. Az Európa-bajnokságon a pontok 54 százaléka fűződött a fehérvári rögbis nevéhez, s ezzel oroszlánrészt vállalt abban, hogy a magyar válogatott a hatodik helyen végzett a kétfordulós kontinensviadalon. Gyolcsos Mária a 2015-16-os idényben magyar bajnoki címet ünnepelhetett, és győztes csapat tagja volt az október 23-án rendezett Magyar Kupa-finálén is. Egy másik székesfehérvári játékos is versenyben volt az év legjobbja címért. Az FRC rögbise, Huszti Katalin végül a rangsor harmadik helyén zárt. Huszti 2014-ben lett az Év legjobb játékosa. Idén magyar bajnoki címet nyert, és ő is örülhetett a Magyar Kupa-elsőségnek is. Huszti Katalin a felnőtt női válogatott csapatkapitánya.

Gyolcsos Mária másodszor lett az év legjobb női játékosa
Fotó: Molnár Artúr

A 7-es rögbisek U16-os korosztályában is a Fehérvár Rugby Club játékosa bizonyult az év legjobbjának. Oláh Dorottya a Teleki Blanka Általános Iskola 8. osztályos tanulója, az U16-os női csapat oszlopos, legponterősebb tagja, magyar bajnok és kupagyőztes.

Címkék#rögbi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!