Sport

2016.02.12. 12:25

Két fehérvári versenyzői is megnyerte saját korosztályát

Budapest – A 3. fordulóval Budapesten folytatódott az Olimpici Grand Prix nemzetközi utánpótlás párbajtőr versenysorozat.

Ferencz Balázs

A nemzetközi verseny felvezetéseként a Kópé Kupán két aranyérmet szereztek a Székesfehérvári Vívó SE versenyzői. Büki Lili és Joszkin Péter is megnyerte saját korosztályát.

Az Olimpici Grand Prix nemzetközi viadalon sem voltak eredménytelenek a fehérvári párbajtőrözők. Törpici korosztályban Vas Barnabás a 22., gyerekben Kiss Emma a 36. helyen zárt. Az újonc fiúk között Háder Roland a 27., Joszkin Péter a 32., Lakatos Levente a 65. helyen zárta a küzdelmeket. A lányok kimagaslóan teljesítettek. Kollár Kincső és Büki Lili – a két válogatott kerettag – a legjobb négy közé jutott. Itt Kollár kikapott Tóth Jázmintól, mint ahogy a nagydöntőbe került Bükit is megverte az MTK versenyzője. Büki ezüstéremmel, Kollár bronzéremmel zárta a napot. E korcsoportban Kiss Emma a 24., Demény Kata 53. lett.

Serdülőben Joszkin az 59., Háder a 64. lett. Büki Lili ezen a napon is fantasztikusan vívott, a nagydöntőbe jutásért küzdött. Szoros asszóban maradt alul, s bronzérmet szerzett. Kollár a 14. helyen zárt. Tóth Zsófia 37., Demény Kata az 58. helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!