Sport

2017.08.10. 18:16

Két hónap megérdemelt pihenő után indul a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság

FEJÉR MEGYE Az 1. fordulóra készülődnek a csapatok Fejér megye első osztályú labdarúgó-bajnokságában. A hétvégi párosítások vendéglátó csapatainak trénereit kértük egy kis esélylatolgatásra.

Káldor András

2017. augusztus 12. szombat 17.00

Ercsi Kinizsi (a csapat tavalyi helyezése 5.)-Polgárdi (10.)

Gróf András az Ercsi Kinizsi vezetőedzője: - Mint minden nyári felkészülés, az idei is eléggé hektikus volt a nyaralások és a szabadságok miatt. Így nem tudtunk folyamatosan teljes létszámban dolgozni, ezért nem mondható tökéletesnek. Mivel az Iváncsa feljebb lépett, mi is megpróbálunk kicsit merészebb célokat megfogalmazni és a dobogóra szeretnénk felkerülni. A Polgárdi elleni találkozó, mint minden idénynyitó mérkőzés bizonytalan, hiszen a csapatok még nincsenek kiszámítható állapotban. Mi is két, igen vegyes képet mutató mérkőzést játszottunk, hiszen a kupában Velencén csak büntetőkkel tudtunk továbbjutni, viszont Martonvásáron jó játékkal nyertünk négy egyre. Ez utóbbit ismételnénk meg, és győzelemmel rajtolnánk.

2017. augusztus 13. vasárnap 17.00

A kék mezes Bicske csapata és a zöldben játszó Ercsi Kinizsi egyaránt a dobogóra hajt Fotó: Kricskovics

Martonvásár (4.)-Gárdony Agárdi Gyógyfürdő (8.)

Patkós Csaba a Martonvásár vezetőedzője: - A felkészülésünk nem volt az igazi, mert sok volt a hiányzás, sokan nyaraltak, de bízom abban, hogy a rajtra azért összeállunk. Sajnos, az Ercsi elleni kupameccs is jelezte, hogy a nyaralásból visszatérő játékosok nem olyan teljesítményre képesek, mint elvárható. Az mindenképpen pozitívum, hogy több fiatallal bővült a keret és nem leszünk olyan helyzetben, mint tavaly, hogy sokszor a cserekapusnak is játszania kellett. Amennyiben elvégezzük a megfelelő edzésmunkát, akkor a keretünk lesz olyan erős, hogy feltétlenül az élmezőnyben végezzen. A Gárdony jól felkészült csapat, egészen biztos vagyok abban, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz, de nem kérdés, hogy nyerni akarunk!

Mór (3.)-Mezőfalva (14.)

Németh Bálint a Mór vezetőedzője: - Július 10-én kezdtük a felkészülést, amely nagyszerűen sikerült. Jól erősítettünk, véleményem szerint az elmúlt időszakok egyik legerősebb móri kerete jött össze. Még azonban dolgoznunk kell azon, hogy ezt a garnitúrát összegyúrjuk, de ebben a játékosok teljes mértékben partnerek. Voltak ugyan távozóink, de tudtuk őket pótolni. Feltétlenül szeretnénk feljebb lépni, mivel már-már mumussá vált számunkra a 3. hely, így az első, második helyet célozzuk meg. Nehéz mérkőzés vár ránk a Mezőfalva ellen, mert ők is erősödtek, és kicserélődött a csapatuk. El kell telni egy-két fordulónak ahhoz, hogy az erőviszonyokkal tisztában legyünk, de ettől függetlenül természetesen győzelemre, és jó rajtra számítok.

Ikarus-Maroshegy (újonc)-Sárosd (7.)

Gelencsér Tibor az Ikarus-Maroshegy játékos-edzője: - Július 10-én kezdtük a munkát heti három edzéssel, illetve minden héten egy mérkőzést iktattunk a programba. Váltakozó erejű ellenfelekkel játszottunk, először megye kettes csapatokkal, a múlt héten, pedig a Veszprém megyei bajnokság élcsapatával a Tihany FC-vel, és a Somogy megyei bajnok Balatonlellével csaptunk össze. Jó erőfelmérők voltak, az egyetlen probléma, hogy egyik meccsen sem úgy álltunk fel, hogy mindenki ott lett volna. Mivel nincs idén kieső amolyan sötét ló szerepét vállaljuk fel, ugyanis magam sem tudom, hogy mire lehet képes a csapat. Elég szűkös a keretünk, Varga Ferenc térdproblémái miatt az őszt biztosan kihagyja, két játékost igazoltunk, Bencze János Polgárdiból, és Farkas Gábor Pátkáról érkezett. Mindketten maroshegyi nevelések, úgyhogy ők hazatértek! A Sárosd nagyon jó csapat, tele vannak rutinos játékossal, ők a mérkőzés esélyesei, de ez nem azt jelenti, hogy feltartott kézzel megyünk ki a pályára.

Lajoskomárom (12.)-Baracs (11.)

Miskovicz Bálint a Lajoskomárom vezetőedzője: - Több mint egy hónapja edzünk heti háromszor, úgy érzem, hogy jól sikerült a felkészülésünk. A csapat is kezdi elsajátítani azt, amit kérek tőlük, de még nagyon sok munka vár ránk, hogy megfelelően szerepeljünk. A vezetők a bennmaradást tűzték ki célul, nyugodtabb légkört szerettek volna, amely a középmezőnyben realizálódik. Azért lesz érdekes ez a bajnokság, mert nem lesz kieső, így nyugodtan lehet játszani, és így már teljesítettük is a célt, mert tulajdonképpen bennmaradtunk! Lehet építkezni, nagyon sok ügyes fiatal van a csapatban, akik vevők a munkára. Megpróbálunk szép, gólra törő focit játszani. Rögtön egy rangadóval indítunk. A sorsolás úgy hozta, hogy a múlt heti Magyar Kupa meccs után ismét találkozunk a Baraccsal. Két hasonló kaliberű csapat játszik, elsősorban a koncentráció és a helyzetkihasználás dönthet majd, ám szeretnénk megismételni az előző heti győzelmet. A Baracs rutinos csapat, én nehéz meccsre számítok!

Enying (újonc)-Sárbogárd (6.)

Vas Tibor az Enying vezetőedzője: - Elég rövid volt a felkészülésünk, mert későn tudtuk meg, hogy a megye egyben indulunk, így aztán van még mit dolgoznunk. Jelen pillanatban csak az lehet a célunk, hogy nem akarunk a tabella utolsó harmadában végezni. Minimális változás történt a keretben, egy játékos távozott, ketten pedig érkeztek. A Sárbogárd ellen jó meccset várok, örülnék annak, ha jól mutatkoznánk be, és legalább egy döntetlent játszanánk. Mindent megpróbálunk, nem fogunk feltartott kézzel kifutni a pályára.

Tordas (9.)-Bicske (2.)

Korolovszky Gábor a Tordas vezetőedzője: - Kicsit rövid volt a felkészülési időszak, sőt azt kell mondanom, hogy még nem tartunk korántsem a végén. Igaz, hogy egy héttel később kezdtünk, mert nagyon hosszú volt a tavaszi idény, és el is fogytunk, ki kellett pihenni a fáradalmakat. Elkezdtünk keményen dolgozni, egyáltalán nem panaszkodhatok a munkamorálra. Idén mindenképpen szeretnénk jobban játszani, több pontot szerezni, több gólt rúgni és kevesebbet kapni, mint az előző évben. Másképpen játszanánk, a megye egyben is nézhető futball lenne a célunk! Kétségtelen, hogy jól belecsapunk a lecsóba kezdésként, de egyszer a Bicskével is kell játszanunk. Tudjuk, hogy egy jó csapatról van szó és nem biztos, hogy a mi szintünk, mert az már tavaly is látszott, hogy ők fel akarnak jutni. Nyilván azért nem úgy megyünk ki a pályára, hogy ki fogunk kapni, meg akarjuk őket szorongatni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!