Sport

2009.03.23. 03:29

Két perc alatt eldőlt: az Albacomp magabiztosan győzött

Székesfehérvár - A hullámvölgyből kint a csapat, az NB I-es kosárlabda-bajnokság 22. fordulójában szombaton az Albacomp magabiztosan verte az egyébként masszív Sopront.

Silye Sándor

Mint annyi más az életben, az Albacomp helyzete is többféleképpen értelmezhető. Borús megközelítésben vitathatatlan, hogy az utóbbi hetekben nagyot hanyatlott a csapat formája, és márciusban több kudarcban volt részünk, mint előzőleg a teljes szezonban. A látványos játékot görcsös erőlködés váltotta fel, a korábbi csillogás-villogás helyett többnyire szürke, feszültségekkel tehes darálást láthattunk. Még mindig az élen állunk ugyan, de a hátralévő öt fordulóban rém nehéz mérkőzések várnak ránk.... - írta a Kosár Párbaj című kis kiadvány, melyet a Sopron elleni mérkőzésre kilátogató 2200 néző kapott a belépéskor az ARÉV sportcsarnokban.

Ezzel nehéz is lenne vitatkozni. Bár az Albacomp szombat esti játékán egyáltalán nem érződtek ezek az előzmények. Tulajdonképpen végig kézben tartva a találkozót, magabiztosan győzött Peresztegi Nagy Ákos csapata. Igaz, a Sopron, ahogy az élboly valamennyi csapata ellen ezidáig, most is remekül kezdte a találkozót, tulajdonképpen a félidő utolsó két percéig fej-fej mellett haladt a két csapat, ám a 18. és a 20. perc között valami eltörött Meszlényi Róbert csapatánál, hiszen ezt a periódust 15-2-re nyerték a fehérváriak, és ez lényegében ez meg is határozta a folytatást. Persze az sem elhanyagolható szempont, hogy a soproniak a mérkőzés folyamán sokkal több faultot követtek el, mint vendéglátóik. Attól kezdve szinte állandósult a 10 pontos előny, amit - bárhogy is harcolt a vendégcsapat - már nem sikerült ledolgoznia.

Érdekes közjáték volt, amikor Boldizsár Ferenc pályára lépett. Az exszolnoki játékos meleg fogadtatásban részesült a hazai publikumtól, de kapta a dózist folyamatosan, amikor csak labdához ért.

De visszatérve a mérkőzésre: az Albacomp ellenállhatatlanul játszott. Morrison a gyönyörű szép sapkákat osztogatta, de a befejezéseknél is jeleskedett, Hanga rengeteg pluszt hozzátett, például a második negyed végén az utolsó másodpercben lehetetlen szögből betalált, Simon egy-egy betörésével váltott ki elismerő tapsot a közönségből, Bell pedig a látványos befejezésekben jeleskedett - Hanga Ádámmal kétszer is eljátszották a légzsákos figurát, ami jócskán dobott a hangulaton. De ne feledkezzünk el Radovicsról sem, aki mindig a legjobbkor dobott egy triplát, újfent megnyugtatva a kedélyeket, valamint Doyne-ról, aki rengeteget dolgozott.

- Mint minden csapatnak, nekünk is keményen meg kellett dolgozni a Sopron ellen, de a csapatom erejét mutatja, hogy azt a Sopront sikerült két vállra fektetnünk, amely ritkán kap ki tíz ponttal, de annál is ritkábban kap száz pontot - mondta Peresztegi Nagy Ákos a találkozó után.

- A második negyedben az Albacomp a játékvezetőtől és a tőlünk kapott lehetőségeket maximálisa kihasználta, és ezzel kerekedett felül rajtunk - mondta kissé bosszúsan a mérkőzés után Meszlényi Róbert, a vendégek edzője.

Az Albacomp tehát az esélyeknek megfelelően - talán még annál simábban is - hozta a találkozót, és tiszta lelkiismerettel, megnyugodva várhatja a szerdai Atomerőmű elleni mérkőzést. A paksi találkozóra egyébként legalább 44 fő jelentkezése esetén szurkolói buszt is indít a sportegyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!