Sport

2016.08.23. 20:10

Két újabb kosaras jött - Felvette a munkát Taylor és Burgess az Alba Fehérvárnál

Székesfehérvár - Az irányító és a bedobó is megérkezett az Egyesült Államokból. Kedden már edzett Taylor és Burgess.

Horog László

A 22 éves irányító, Brandon Taylor Los Angelesből kelt útra, a Virginia állambeli Midlothianban élő 26 éves bedobó, Bradford Burgess pedig Washintonban kezdte meg légiútját. Hétfőn este érkeztek Magyarországra, kedden délelőtt orvosi, valamint terheléses vizsgálatokon vettek részt, a kora esti tréninget megelőzően mutatkoztak be új csapattársaiknak. A mindössze a 180 centiméterre nőtt, mosolygós Taylor számít tökéletesen új fiúnak. Minimális előtanulmánnyal rendelkezik csak hazánkról.

- Budapestről természetesen hallottam, azt mondják, gyönyörű város. Amikor a reptérről Fehérvárra szállítottak, átutazóban már töltöttem ott egy kis időt, a következő egy évben biztosan lesz módom jobban megismerni. Mint ahogy Székesfehérvárt és új csapatomat is. A klubban mindenki kedves, úgy gondolom, jó helyre kerültem - mondja Brandon Taylor, aki a közelmúltban fejezte be egyetemi tanulmányait, négy éven át Utahban pattogtatott.

Az Alba új kosárlabdázói: Brandon Taylor és Bradford Burgess Fotó: Horog László

A 198 centire nőtt Bradford Burgess viszont képben van a magyar kosárlabdát illetően. Ami nem is csoda, februártól a szezon zárásáig erősítette a Falcót. Az osztrák bajnok Güssing Knights csődje miatt hirtelenjében megvált külföldi kosarasaitól. A csapatból a center Jerrel Wright Fehérvárra, Burgess pedig Vasba szerződött. Utóbbi márciusban, az Aréna Savariában pályára lépett az Alba ellen, a hazaiak hatalmas küzdelemben nyertek 73-71-re. Burgess 13 pontot szerzett, csapata második legeredményesebbje volt, a 19 egységig jutó Relphorde mögött.

- Jól ment a játék azon a mérkőzésen, nagy csatában győztük le a fehérváriakat. A szerződésem lejárt Szombathelyen, hazatértem az Egyesült Államokba, s vártam az ajánlatokat. A székesfehérváriaké szimpatikus volt, tudom, hogy profi klubhoz, jó körülmények közé kerültem. Az NB I-es bajnokság nem lesz új, erősebb az osztrák pontvadászatnál. A tavalyi csapatból több játékost ismertem, Pearsonnal az egyetemi bajnokságban ellenfélként, játszottam, Anthony Myles-szal pedig az olasz ligában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!